Timpi de preparare:
Timp de preparare: 5 min
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
600 gr. piept de pui dezosat
2 căței de usturoi tocați mărunt
300-350 gr. smântână de gătit
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de pui/legume
250-300 gr. penne
250 gr. parmezan ras
sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt ras
Mod de preparare:
Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.
Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525