Naționala feminină de handbal, la Mioveni

0

  • Tricolorele vor sta în cantonament, se vor antrena și vor juca meciul de calificare la Euro , cu Insulele Feroe
  • Președinteel Federației, Alexandru Dedu a prezentat ieri programul fetelor



Echipa națională de handbal fete a României va disputa următorul meci de calificare la EURO, primul din actuala campanie, contra Insulelelor Feroe, la Mioveni, în noua Sală a Sporturilor. Partida este programtă să se desfășoare miercuri 6 octombrie, de la ora 18:00.


Premergător acestui stagiu de pregătire de la Mioveni și meciului cu Insulele Feroe, ieri, la Sala Sporturilor din Mioveni a avut loc o conferință de presă susținută de președintele FRH Alexandru Dedu și de autoritățile locale, reprezentate de primarul Ion Georgescu și viceprimaul Ciprian Țurlea. Oficialul federației a vorbit despre programul echipei la Mioveni, despre așteptările pe care le are de la meciuri și suporteri, dar și despre ceea ce înseamnă noua sală din Mioveni în peisajul sportului românesc. “De ce Mioveni? Ne bucurăm foarte mult pentru că țara noastră, după o perioadă grea, de pandemie, a apărut o sală modernă de sport unde putem respira și miroase a nou. Acest lucru trebuie marcat. Cum? Cu prezența echipei Naționale. Ne vom antrena aici și vom juca meciul de calificare cu Insulele Feroe.

Pentru găzduire, mulțumesc comunității din Mioveni. Echipa va sosi în zilele următoare, ne vom antrena zilnic, urmează meciul, din nou cantonament și apoi plecarea. Din informațiile noastre, Cristina Neagu nu va participa nici la Campionatul Mondial din decembrie. Am emoții la aceste meciuri de calificare. Avem o echipă preponderent tânără care nu mai are acel punct de sprijin în Cristina Neagu. Mesajul meu către iubitorii de handbal din Mioveni și Argeș este să vină alături de noi. Aceste fete au scris pe spate ROMÂNIA, nu doar pentru ele ci pentru toată lumea. Să vină să ne susțină și să pună umărul la o victorie frumoasă!” a declarat la Mioveni, Alexandru Dedu.

Eveniment important

Primarul Ion Georgescu a vorbit și el despre acest eveniment: “Este un eveniment important pentru comunitatea din Mioveni. Mulțumesc d-lui Dedu pentru alegerea făcută. Sperăm ca spectatorii să vină în număr cât mai mare la acest meci. Până atunci, așteptăm să sosească echipa noastră, așteptăm să sosească și Insulele Feroe. Sperăm ca fetele să fie cei mai buni ambasadori ai județului Argeș și ai Mioveniului. Mulțumesc tuturor sponsorilor care au ajutat să vină echipa națională aici, mulțumesc Federației că s-a gândit la Mioveni și mulțumesc consilierilor locali. Cred că este un lucru benefic pentru Mioveni ceea ce se întâmplă. Sala noastră este pentru handbal, judo, volei, karate… În perioada sezonului rece școlile vor desfășua aici campionatele interne de handbal, pentru că ne gândim să înființăm aceste competiții la nivel școlar. La anul este posibil să avem și Campionatul Mondial de Karate. Dorim să înscriem sala în toate competițiile naționale și internaționale. Deocamdată, ne axăm pe handbal și volei”.

În premieră în Argeș

Prezent și el la conferința de presă de ieri, viceprimarul Ciprian Țurlea a declarat: “Sunt foarte bucuros că vom avea la Mioveni echipa națională de handbal, în premieră pentru județul Argeș. Îi asigur pe locuitorii orașului că noi investim în sport. Mulțumesc și eu Federației de Handbal pentru că Naționala va juca în premieră în județul Argeș și la Mioveni!” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.