Cum să vă ajutați bunica să cîștige 50% în plus la pensie

6

  • Din punctul meu de vedere



Scriu cu dificultate, îmi vine să râd de mine, sunt moale ca un ou moale deoarece sâmbătă am făcut a treia doză de vaccin anti – Covid. Se deduce de aici că sunt vaccinist. De ce sunt vaccinist ? Nu fiindcă s-a inoculat poporul evreu, nici pentru că s-a vaccinat Jeo Biden, nici pentru că nu aș crede că Big Pharma își omoară clienții, ci pur și simplu deoarece în eventualitatea că ar exista niște bogați care ar dori să ne îngroape, atunci nu ar mai merita să locuim în această lume, așadar n-ar mai conta dacă o mierlesc de la vaccin.


Dacă îmi permiteți să mă exprim cu sinceritate, cred că anti – vacciniștii ascund o capsulă de prostie în creierul lor, chiar dacă sunt academicieni. Iar în ceea ce îi privește pe românii aceia care declară că ar dori mai multe informații înainte de a se vaccina, se observă pe fața lor că nu citesc nici cărți, nici articole, nu se uită la documentare de știință, se uită la ”Șefi la cuțite”, iar acum, au prins ocazia să se dea intelectuali.
În fine, nu despre asta vreu să scriu, încerc că îmi adun gândurile pentru a protesta împoriva unei escrocherii imense, mare cât Caritas, cât Fondul Național de Investiții al lui Sorin Ovidiu Vântu.
În condițiile în care mulți pensionari primesc sub 200 de euro și au dificultăți în a-și plăti facturile și medicamentele, s-au găsit niște jigodii să se organizeze în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România pentru a primi un supliment de 50% la pensie.
În țara asta, ca peste tot în lume, există ziariști profesioniști, adică oameni care muncesc sau au muncit într-o redacție de ziar, radio sau televiziune, s-au ocupat cu strângerea și prelucrarea de informații pe care le-au oferit publicului. Există însă și așa- ziși ziariști care au scris, în armată, la gazeta de perete a unității militare, ori au publicat în revista Rebus, în Ziarul Apicultorului sau mai știu eu pe unde. În general, ziariștii profesioniști nu s-au înghesuit să facă parte din UZPR, s-au înghesuit însă așa-zișii ziariști. Așa se face că mii și mii de indivizi primesc sau așteptă să primească un supliment de o jumătate de pensie, fără niciun merit.
Acest ONG numit Uniunea Ziariștilor Profesioniști (din care cu onoare NU fac parte) obligă statul să plătesc pensii suplimentare de la buget pentru niște escroci care au adus adeverințe că la viața lor au publicat niște articole.
Puteți și dumneavoastră să vă ajutați bunica să primească pensie suplimentară. Mai întâi, deschideți un blog pe internet, apoi publicați câteva rețete de murături semnate de bunica. După aceea mergeți și plătiți la UZPR o cotizație de 150 de lei pe ultimii cinci ani, adică retroactiv. Puneți la dosar rețetele de murături de pe blog și apoi bunica va fi primită în Uniunea Ziariștilor. Duceți adeverința de membru al UZPR la Casa de Pensii din județul în care locuiește bunica iar din luna următoare ea va primi suplimentar încă o jumătate de pensie.
Spuneți-mi dacă ați mai auzit de o asemenea escrocherie. Statutul Uniunii este făcut șmecherește, fără a preciza cum face un individ dovada că a fost 10 ani sau este ziarist. Iată ce spune Statutul: ”Articolul 11. Primirea în U.Z.P.R. se face pe baza cererii individuale însoțite de curriculum vitae, copia actului de identitate, certificatul de cazier judiciar și actul doveditor al studiilor efectuate. Membrii asociați care doresc să devină membri în înțelesul art.12 lit.b) depun și actele doveditoare ale activității profesionale și de creație prevăzute de Regulamentul Comisiei de Atestare.”
Care acte doveditoare?
”Membru este profesionistul care a practicat minimum 10 ani o activitate de creație jurnalistică, evaluată și confirmată de Comisia de Atestare Profesională a U.Z.P.R., corespunzător Regulamentului de funcționare a acesteia, și face dovada unui cuantum de cotizații în Uniune pe ultimii 7 ani.”
La regulamentul Comisiei care atestă calitatea de ziarist, stă scris așa: ”Dacă solicitantul face dovada vechimii în activitatea de creație jurnalistică, în orice modalitate a acesteia recunoscută de Statut, Comisia întocmește referatul pe baza căruia Consiliul Director emite decizia de constatare a calității de membru al U.Z.P.R.” ”Comisia de Atestare Profesională are competența de a certifica, pe baza documentației prezentate de solicitant, îndeplinirea condițiilor statutare și legale pentru calitatea de membru al U.Z.P.R., cu drepturi depline și activitate creatoare recunoscută. Sub rezerva îndeplinirii condițiilor statutare și legale, poate solicita atestarea orice membru asociat, precum și orice membru titular care până la data de 26 septembrie 2019 nu a fost atestat de Comisie”.
Observați șmecheria ! Nicăieri nu se spune în baza căror documente atestă cineva că a fost sau este ziarist. În mod normal și simplu, s-ar solicita o copie de pe contractual de muncă și o adeverință de vechime în muncă de la o redacție de ziar, tv sau radio. Nu este prevăzută această chestiune pentru a lăsa lucrurile în ceață și pentru a putea cineva să dea adeverințe de presă fără niciun substrat real. Cred că procurorii ar trebui să se sesizeze, deoarece este vorba de sume uriașe de bani luate din fondul de pensii. S-au făcut ”ziariști” și primesc pensii mari unii care au lucrat la CFR, în Armată, la spații verzi sau oriunde în altă parte decât în presă. Am încercat să atrag atenția asupra acestei anomalii unor miniștri, parlamentari, șefi de partid. Deocamdată, nu s-a întâmplat nimic. Escrocheria continuă. Puteți să vă ajutați bunica să cîștige 50% în plus la pensie făcând-o ziaristă. Fucționează.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrica apare în zilele de luni și joi)


6 COMENTARII

  1. Interesanta smecherie despre care nu stiam nimic.

    Deduc din articol ca exista un act legislativ (Ordonanta sau Lege) prin care asa-zisele asociatii profesionale de presa pot emite atestate de jurnalism membrilor lor, iar aceste atestate pot duce la marirea pensiei.

    Pestele de la cap se-mpute!

  2. Frustrări!
    – O zicere existențialistă:
    …,,în eventualitatea că ar exista niște bogați care ar dori să ne îngroape, atunci nu ar mai merita să locuim în această lume”.
    – O zicere de doi bani (probabil de la Rapel):
    ,,…cred că antivacciniștii ascund o capsulă de prostie în creierul lor, chiar dacă sunt academicieni” (N.B. Dar recunoscuții medici de specialitate, dar cercetătorii de vârf? Eu nu sunt nici pro nici contra dar dvs. sunteți cam părerolog, la fel ca aceia pe care îi acuzați că nu citesc și au prins acum ocazia să se dea intelectuali)

    Despre așa-zișii ziariști:
    Actele normative care reglementează problema sunt Legea 8/2006 (republicată în 2016) privind instituirea indemnizației pentru pensionarii membri (conform statutului) ai uniunilor de creatori, persoane juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, din domenii precum cel al creației muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice și al artelor plastice, care sunt recunoscute ca fiind de utilitate publică și H.G. 1650/2006, republicată în 2016 (Normele metodologice de aplicare a legii).

    P.S. Cuvântul din finalul articolului (s-a revoltat și tastatura) este foarte sugestiv: ,,Fucționează”.

  3. În data de 6 octombrie 1902 se năștea la Boteni, Petre Țuțea. Dacă ar învia, văzând ce este acum în România, ar muri a doua oară!

Comentariile sunt închise.