În fosa septică a statului eșuat

4

  • Din punctul meu de vedere



Cred că s-a ajuns într-un moment în care țării ar trebui să i se facă milă de președintele ei. Românii sunt oameni cu suflet, nu ar trebui să accepte ca omul de la Cotroceni să se îmbolnăvească și, Doamne ferește, să moară de inimă rea. Va fi nevoie de un mic ajutor din Parlament pentru declanșarea suspendării lui Klaus Iohannis și românii săi îl vor elibera bucuroși din chingile președinției. Acest lucru nu se va întâmpla mâine, dat până la finele mandatului prezidențial tot se va întâmpla. Domnul președinte va fi trimis să se vindece de neputință, de trădare, de slugărnicie față de marile puteri. Miloși, românii îi vor da drumul din funcție.


Spun acest lucru după ce l-am văzut pe domnul Klaus Iohannis căzut în fosa septică a statului eșuat și încercând disperat să înoate prin rahat pentru e ieși la suprafață și a trage o gură de aer. L-ați văzut ce spunea:
” Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală.
De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve probleme. Dar ce s-au gândit unii politicieni? Să mai adauge o criză, a guvernării În acest fel, azi în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură, deci guvernul a picat.”
Vă ajut să citiți în adevăratul sens această declarație. Iohannis a vrut să spună că politicienii sunt nenorociți, dar el , nefiind politician, e băiat mișto.
Minciună mare și disperată, deoarece chiar el, Iohannis, este de aproape șapte ani primul politician al țării. Îmi aduc aminte, de exemplu, de o declarație de politician spusă în urmă cu vreo doi ani:
„Eu nu sînt cu PSD în vreo competiție electorală, eu sînt cu PSD în război, noi sîntem cu PSD în război și nu pentru că noi sîntem așa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii”.
Să-ți mai fie milă de Klaus Iohannis după ce știi că a putut grăi asemenea enormități ? Rău cu românii au fost chiar el, Klaus Iohannis, cel care nu foarte de mult a încredințat guvernarea, pentru a-l folosi ca unealtă, unui băiețaș despre care s-a spus că nu a luat treapta la liceu și a picat la facultate.
Să îl trimitem pe Klaus să joace golf și să ne vedem cum vom putea de România noastră.
Situația se prezintă în felul următor.
PSD are de ales între a merge la Cotroceni cu o propunere de premier sau a nu merge deloc. Să analizăm cele două situații.
Să spunem că PSD merge la consultări și primește mandat din partea lui Iohannis să alcătuiască guvernul. După cum știți, PSD a spus că solicită de la orice guvern să ducă la îndeplinire 10 puncte. Care sunt aceste puncte? E bine să le reamintim:
1. Plafonarea prețurilor la energie;
2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul lunii decembrie 2020;
3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul lunii decembrie 2020;
4. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil. Adoptarea normelor metodologice simplificare + debirocratizare;
5. Creșterea alocațiilor pentru copii conform Legii 14/2020. Copiii între 2 și 18 ani au 214 lei alocație, iar o creștere de 40,2% ar însemna creștere la 300 de lei. Copiii între 0 și 2 ani și cei cu handicap au 427 de lei, iar o creștere cu 40,5% ar însemna o alocație de 600 de lei, de la 1 noiembrie;
6. Creșterea salariului minim. La 1 noiembrie salariul minim să fie 2.550 de lei general și 2.600 pentru studii superioare și la 1 ianuarie 2022: 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare;
7. Creșterea pensiilor conform Legii 127/2019. Punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei în prezent la 1.600 de lei la 1 noiembrie, iar indemnizația socială minimă, de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei la 1 noiembrie;
8. Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare + 1.500 de paturi ATI. Creșterea stocurilor de urgență. Atragerea de personal medical;
9. Planul Național de Redresare și Reziliență. Adoptarea sistemului de implementare;
10. Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.
Pentru a putea duce la îndeplinire aceste 10 puncte excepționale, PSD va propune nume sonore în guvern, poate chiar miniștri din afara partidului, oameni care au experiență de conducere, care au scris lucrări științifice etc.
Problema este că PSD nu va putea alcătui o majoritate pentru a trece un guvern, indiferent cât de valoros ar fi el. Totuși, Ciolacu va putea spune românilor că desi ar fi putut avea un guvern de aur, dreapta nu a fost de acord cu acest lucru.
Pe de altă parte, Iohsnnis și PNL vor da o replica în stilul lor insolent, vor zice că PSD nu a reușit să facă o majoritate, așadar pe viitor trebuie să se abțină să mai înainteze moțiuni de cenzură. Iohannis va numi un premier de la PNL, apoi USR se va întoarce în coaliție, iar dreapta ne va nenoroci încă trei ani, având e îndeplinit cu asupra de măsură sarcinile secrete trasate de puternicii Europei, dintre care unele sunt prinse drept condiții în anexele PNRR.
Varianta a doua este ca PSD să nu meargă la Cotroceni. Riscul este ca electoratul să nu înțeleagă de ce marele partid stă pe tușă și nu vrea să ajungă la guvernare. Avantajul va fi însă uriaș, anume că PSD îi va lăsa pe Iohannis și următorul guvern al lui să se scufunde definitiv în criză.
Să se scufunde scufundând România.
În ambele situații, PSD nu va ajunge la guvernare. Klaus Iohannis își va vedea de damblalele lui, încercând disperat să își ducă la îndeplinire mandatul dat de forțele externe.
De asta zic că până nu ni se face milă de acest om și nu îl vom trimite la odihnă, nu vom ieși din fosa septică în care ne-a aruncat pe toți.
Fosa septică a statului eșuat.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și noi)