Tamponarea l-a dat de gol pe şofer!

0



O banală tamponare i-a adus un dosar penal unui şofer profesionist, care a mai rămas şi fără permis şi are de plătit şi o amendă mare. Totul după ce oamenii legii au descoperit că circula ilegal cu un microbuz.  


Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au fost sesizaţi ieri, că a avut loc un eveniment rutier pe DN 73, la Mărăcineni. La faţa locului s-a constat că au fost implicate un autoturism și un microbuz de transport persoane, în urma căruia nu au rezultat decât pagube materiale. Teoretic, era vorba de o banală tamponare ce putea fi finalizată cu o înţelegere amiabilă între şoferi. Numai că… în timpul verificărilor oamenii legii şi-au dat seama că microbuzul nu era în regulă. „Polițiștii au constatat că microbuzul, condus de un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care efectua transport de persoane prin cursă regulată specială, avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare ce nu corespundea seriei de șasiu a mijlocului de transport, ci unui alt autovehicul. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 alin.2 din Codul Penal – punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită” , a anunţat IPJ Argeş. Numerele de înmatriculare aparţineau unui microbuz de aceeaşi culoare de la aceeaşi firmă.

Pe lângă dosarul penal, şoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, pentru neacordare de prioritate în urma căreia a fost produs un eveniment rutier, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.