Friptură de vită la tavă

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 80 min
Gata în: 1 ore, 50 min
Ingrediente:
800 gr. rasol de vită fără os; 300 ml vin roşu demidulce; cimbru verde; 75 gr. unt; 4 lingurițe ulei de măsline; sare grunjoasă; piper negru măcinat; 1 lingură miere; 125 ml apă; 1 linguriță paprika
Pentru garnitură: piure de cartofi; mix de legume
Mod de preparare:
Friptura de vita la tava cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde.
Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă cu vin şi apă. Se adau¬gă mierea şi se lasă la macerat 1-2 ore.
Se pun să fiarbă la foc potrivit şi se acoperă cu un capac. Spre final, se presară paprika şi se bagă şi în cuptor câteva minute.
Se pregătesc garniturile de piure sau mix de legume şi se servesc cu friptura de vita în sos dulce picant.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.