Patron şi funcţionari duşi la audieri!

0Construcţia ilegală a unui bloc în zona Tancodrom, în Piteşti, a dus la organizarea de percheziţii ieri. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au făcut 6 descinderi, fiind duşi la audieri patronul firmei care a obţinut autorizaţia de construcţie, executantul dar şi un funcţionar din Primăria Piteşti şi un specialist în domeniul construcţiilor. Cei patru sunt acuzaţi de abuz în serviciu și fals intelectual.


Scandalul blocului de la Tancodrom a izbucnit după ce locatarii din zonă au făcut numeroase sesizări privind legalitatea construcţiei. Au fost demarate controale, primarul Cristian Gentea mergând personal pe şantier pentru verificări. Potrivit Primăriei Piteşti, patronul avea autorizaţie să ridice un imobil compus din parter, două etaje şi mansardă, dar acesta a construit demisol, parter şi trei niveluri. A fost amendat şi s-a dispus demolarea construcţiei şi respectarea autorizaţiei. În timpul verificărilor s-a stabilit că pe şantier a fost făcută o recepţie a imobilului proaspăt ridicat, la care a participat şi un funcţionar din cadrul Primăriei Piteşti din cadrul Serviciului Urbanism şi un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, care deşi au constatat că nu este respectat proiectul pentru care a fost emisă autorizaţia au avizat continuarea lucrărilor. De aici au apărut suspiciunile privind corectitudinea angajatului primăriei.

Recepție…cu cântec!

Ieri, oamenii legii sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au făcut câte o „vizită” celor implicaţi. „În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au efectuat șase percheziții, dintre care patru în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de o societate comercială, cu sediul în comuna Moșoaia, reprezentată de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești. Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare)”, ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor vizate, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel autorizat și prin depășirea numărului de locuri de parcare alocate” a transmis IPJ Argeş.

Acuzați de abuz în serviciu și fals intelectual

Anchetatorii au ajuns la concluzia că prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru cele 10 apartamente construite, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, respectiv Primăria Piteşti, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora. După încheierea percheziţiilor în timpul cărora au fost ridicate documente, au fost duşi la audieri la sediul IPJ Argeş, patru bărbaţi. Aceştia sunt: Ț.F., de 45 ani, din comuna Moșoaia, investitorul care a obţinut autorizaţia, D.M., de 52 de ani, din Piteşti – funcţionar din cadrul Serviciului de Urbanism al Primăriei Piteşti, R.M., de 48 de ani, din comuna Bradu , specialist în domeniul lucrărilor de construcţii care a participat la recepţie şi P.N, de 35 de ani, din Piteşti, executant al lucrărilor. Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.