Şofer de tir beat, filmat!

0



Un tânăr în vârstă de 29 de ani, şofer profesionist a dat dovadă de inconştienţă, ieri dimineaţă, când a plecat beat la drum, la volanul unui TIR. Acesta a produs o tamponare pe DN 7, dar a existat riscul producerii unui accident cu urmări grave. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere ale unei mașini care circula în spatele tirului. Imaginile au ajuns la poliţişti, în timpul verificărilor constatându-se că cel de la volan era băut.


Scenele au avut loc ieri dimineaţă, la ora 8,00 pe DN 7, la Drăganu. Pe imagini se observă cum tirul a intrat într-o curbă uşoară, a ajuns pe contrasens iar şoferul a tras de volan pentru a reveni pe banda sa de mers. Nu suficient de rapid pentru a evita contactul cu oglinda retrovizoare a unui alt tir care circula din sensul opus. După ce oglinda a fost spulberată, şoferul vinovat şi-a văzut de drum fiind atenţionat din faruri să oprească. Filmarea arată că cel de la volan a fost la un pas de a produce un accident teribil, existând riscul ca cele două tiruri să se lovească frontal. Au fost sesizaţi poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeș.

În timpul verificărilor, oamenii legii au înţeles de ce Zoltan O., de 29 de ani, din Orăştie, judeţul Hunedoara nu a reuşit să ţină drumul drept: era beat! Șoferul a fost pus să sufle în etilotest, iar aparatul indica o concentraţie de alcool de 0,71 la mie în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la spital pentru recoltare de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Tânărul plecase în cursul nopţii de la Hunedoara către Bucureşti. Tirul era încărcat cu ulei de motor pentru autovehicule. A fost chemat un alt şofer care să continue cursa. Zoltan O. nu mai are dreptul să conducă pe durata cercetărilor. Acesta era şofer profesionist şi îşi va pierde locul de muncă.
M.Sandu