Timpi de preparare:
Timp de gătire: 55 min Gata în: 55 min
Ingrediente:
Pentru aluatul de plăcintă: 500 gr. făină; 250 g unt; 150 ml smântână; 1 lingură oţet; 1 ou; 1 praf sare Pentru umplutura de plăcintă: 400 gr. carne tocată de pui; 1 ceapă; 2 linguri ulei; 1 ou; 2 linguri smântână; 1/2 legatura pătrunjel; sare; piper Pentru copt: 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Pentru aluatul de plăcintă, se amestecă untul moale cu oul, smântâna, oţetul, sarea și făina. Se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră. Între timp, se pregăteşte umplutura de plăcintă pentru care ceapa tocată mărunt se pune la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface cu lingura de lemn. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă pe foc până ce este bine prăjită. Se trage de pe foc, se lasă la răcit şi apoi se pun oul, smântâna şi pătrunjelul fin tocat. Aluatul se împarte în două, se întinde o foaie care se aşază în tava de copt, se repartizează umplutura, se nivelează şi se acoperă apoi cu a doua foaie. Se unge plăcinta cu gălbenuşuri şi se dă la cuptor pentru 30-40 min.