Se cere percheziţie informatică în dosarul lui Miuţescu!

0



Urmează o perioadă grea pentru deputatul Adrian Miuţescu. Procurorii DNA încearcă să strângă cât mai multe probe în dosarul în care parlamentarul este urmărit penal alături de viceprimarul GeluTofan, Cristian Mitrofan şeful Casei de Asigurări de Sănătate Publică Argeş şi un comisar superior de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. S-a cerut Camerei Deputaţilor, încuviinţarea percheziţiei informatice.


„Procurorul șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000).
Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Pitești, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice.
Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, a anunţat DNA.

Telefoanele ridicate de procurori

Reamintim că pe 12 noiembrie DNA informa, printr-un comunicat de presă, că împotriva lui Adrian Miuţescu a început urmărirea penală, fiind acuzat că a încercat să numească în funcţii de conducere sau să menţină în funcţii anumiți şefi de instituţii. Alături de parlamentar, în dosar, mai sunt urmăriţi penal viceprimarul Gelu Tofan, şeful CAJS Argeş, Cristian Mitrofan şi Ovidiu Chiru, comisar superior la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Pe data de 29 octombrie, procurorii DNA au ridicat telefoanele parlamentarului şi al viceprimarului Tofan, fapt confirmat de Adrian Miuţescu într-o declaraţie de presă. Acum achetatorii vor să ia la verificat convorbirile şi mesajele din aparate. Nu este exclus ca reprezentanţii Camerei Deputaţilor să dea aviz favorabil acestei cereri după ce, pe 3 noiembrie, Miuţescu a s-a retras din grupul parlamentar PNL devenind deputat neafiliat, iar marţi după-amiază, parlamentarul şi-a dat demisia din PNL alături de alţi 16 colegi liberali. Practic, deputatul a întors spatele oricărei susţineri politice prin demersul său.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.