Ştiri de la IJP

0



Vitezomani „premiaţi” de sărbători!
Exact ca-n zicala „Unde dai şi unde crapă”, doi şoferi au fost opriţi de poliţişti după ce s-a constatat că circulau cu viteză excesivă iar în timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit şi alte nereguli. Ambii au rămas fără permis dar şi fără certificatele de înmatriculare. În plus au fost „premiaţi” cu amenzi de câte 2610 lei fiecare. Dacă ar fi stat în banca lui un câmpulungean în vârstă , de 44 de ani, ar fi trecut neobservat. Doar că nu a avut de lucru şi a călcat tare pedala acceleraţiei. A trecut pe lângă radar, la Schitu Goleşti, cu 111 kilometri la oră. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung l-au oprit şi în timpul verificărilor au constatat că maşina condusă de vitezoman avea valabilitatea ITP (inspecției tehnice periodice) expirată din cursul anului 2020. Ca urmare a celor constatate, conducătorului auto i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.610 lei.
Permis reţinut pentru 90 de zile
Cam în aceeaşi situaţie s-a aflat şi un alt şofer, tot de 44 de ani, tot din Câmpulung, care a dat în radar la Stâlpeni, pe DN 73. Avea viteza de 119 kilometri la oră. De asemenea, cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat și că bărbatul deţinea autoturismul în cauză din cursul lunii martie 2021, fără ca documentele de vânzare-cumpărare să fie perfectate în termenul legal, de 90 de zile. La fel ca primul şofer şi acesta a rămas fără permis şi a primit două amenzi în valoare de 2.610 lei. Dacă vor plăti în termen de 14 zile cei doi şoferi vor putea să achite doar jumătate din sumă. Din păcate însă, ambii vor petrece sărbătorile „pietoni”.
Conducea un camion cu numere false
Marţi, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un tânăr de 19 ani, din Albeștii de Argeș, care conducea o autoutilitară pe DJ 702, pe raza Beleți-Negrești, cu care transporta material lemnos. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoutilitară erau aferente unui alt autovehicul. De asemenea, în urma verificării legalității transportului de material lemnos, s-a constatat că în mijlocul de transport era încărcată cantitatea de 3,8 mc cherestea, de esență rășinoase, iar avizul de însoțire a materialului lemnos avea valabilitatea expirată. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.