Tâlhărie la Institutul Pomicol Mărăcineni!

0
1



Un furt banal de mere, a dus la acuzaţii grave după ce hoţii au fost prinşi în timp ce operau. Autorii, tată şi fiu au fost depistaţi, după urmele lăsate la locul faptei, la aproximativ un an și jumătate de la comiterea faptei şi au fost reţinuţi sub acuzaţia de tâlhărie calificată după ce l-au bătut măr pe paznic. În acest fel, părintele, un cunoscut recidivist, i-a făcut iniţerea fiului în sfera infracţională. În loc să-l îndrume să fie un om cinstit şi să studieze, l-a dus să facă „facultatea” în arest!


Fapta a avut loc în urmă cu un an şi jumătate la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni. “Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 11 octombrie 2020, doi bărbaţi ar fi pătruns, fără drept, în incinta unei instituții din domeniul pomicol, din localitatea Mărăcineni, de unde ar fi sustras mere, iar în momentul în care au fost surprinși de un angajat al societății, l-ar fi agresat pentru a-și asigura scăparea. Bărbații au fost aduși la audieri, în baza unor mandate, puse în executare cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești.”, a anunţat IPJ Argeş.

Paznicul a fost călcat în picioare

În seara amintită, Tudorel S., de 53 de ani şi fiul său, Tudorel S., de 19 ani, din comuna Mărăcineni, s-au dus cu bicicleta şi au intrat în incinta Institutului Pomicol să fure mere. În timp ce îşi încărcau sacoşele cu fructe, a dat paznicul peste ei. Angajatul i-a somat şi i-a avertizat că va sesiza Poliţia. Atunci tatăl s-a năpustit asupra lui lovindu-l. Fiul a sărit şi el la bătaie astfel că, angajatul a suferit leziuni pentru care a necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale. Angajatul le-a spus anchetatorilor că hoţii l-au călcat în picioare. După atac tatăl şi fiul au luat merele şi au fugit. Fiind întuneric, paznicul nu a putut oferi multe detalii despre hoți. A făcut o descriere şi în baza acesteia a fost întocmit un cerc de suspecţi. În cele din urmă, tâlharii au fost depistaţi de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, pe baza umelor lăsate la locul faptei. Rezultatul probelor ştiinţifice (n.r. amprente, probe ADN) au sosit în cursul săptămânii. Când polițiștii au avut dovada, cei doi inculpați au fost duşi la audieri.

Tatăl are antecedente penale

Dacă Tudorel S., fiul, este la început de drum, Tudorel S. tatăl, este un cunoscut recidivist. Acesta a fost condamnat până în anul 2011 de mai multe ori. Bărbatul a încarcerat pentru tâlhărie, ultraj şi furturi. Se pare că tatăl a vrut să-i transmită fiului meseria de hoţ, în loc să-l înveţe cum să fie un om cinstit şi să studieze. Tatăl şi fiul au fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Ieri, cei doi au fost duți la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
După o noapte în arest, ieri inculpații au fost eliberaţi, împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.