Manelistul Dani Mocanu scapă de una, dă de alta!

2



Problemele pe care cunoscutul manelist Dani Mocanu le are în instanţă par să nu se mai sfârşească. Condamnat, în primă instanţă, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, acesta ar putea scăpa doar cu o amendă penală după ce procurorul de caz a pus concluziile la Curtea de Apel Piteşti unde de judecă apelul. Când să răsufle uşurat că va scăpa de închisoare, Dani Mocanu ar putea să fie lovit din altă parte. Un al doilea doar penal, de această dată pentru conducere fără permis, aflat tot la Curtea de apel Piteşti, se află în pronunţare. Judecătorii au anunţat că vor da sentinţa pe 4 aprilie, dată la care manelistul va afla dacă va fi un om liber!


În luna aprilie a anului trecut, Judecătoria Piteşti l-a condamnat pe Dani Mocanu „la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare, cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei , în total 15.000 de lei”. În plus, magistraţii au dispus executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie. Procurorii au declarat apel la sentinţă iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti.

Ieşise de o lună din perioada de supraveghere

La una dintre şedinţele de judecată, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, a depus concluziile acestea fiind în favoarea manelistului. „ Reprezentantul Parchetului, având cuvântul, pune concluzii de admiterea în parte a apelului inculpatului numai cu privire la revocarea amânării aplicării pedepsei de 6 luni şi executarea efectivă a acesteia alături de pedeapsa amenzii aplicate în prezenta cauză deoarece infracţiunea ce formează obiectul judecăţii a fost descoperită la data de 24 iulie 2019, în condițiile în care termenul de supraveghere a amânării a expirat la data de 27 iunie 2019, deci cu aproape o lună înainte. În acestă situaţie, amânarea nu se mai revocă şi va executa doar pedeapsa cu amenda penală. Solicită în rest respingerea apelului formulat de inculpat ca nefondat, deoarece sentinţa primei instanţe este legală şi temeinică, este bazată pe probatoriul administrată în cauză, de unde rezultă pe deplin vinovăția inculpatului pentru fapta săvârşită, apreciind că în cauză s-a dovedit că sunt îndeplinite elementele de tipicitate atât sub aspectul laturii obiective, cât şi sub aspectul laturii subiective. De asemenea, apreciază că şi sancţiunea aplicată strict pentru infracţiunea ce formează obiectul cauzei a fost corect individualizată, raportat la toate criteriile prevăzute de lege, cu obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare de stat”, se arată în înregistrarea şedinţei potrivit rejust.ro În aceste condiții, Dani Mocanu ar putea scăpa doar cu amendă. Problema este că, mai aşteaptă sentinţa într-un dosar pentru conducere fără permis. În septembrie 2021, el a fost condamnat de Judecătoria Piteşti la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendare. Dosarul se află în faza de apel, la Curtea de Apel Piteşti. Până acum, magistraţii au amânat de două ori pronunţarea. Sentinţa ar putea fi dată pe data de 4 aprilie, în aceeaşi zi în care va fi dată pronunţarea şi în dosarul de incitare la ură şi discriminare. Dani Mocanu este acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip ”Curwa” pe canalul YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. Instanţa a dispus executarea după ce în 2017, manelistul a fost condamnat pentru conducere fără permis, fiind dispusă amânarea pedepsei. Iniţial s-a crezut că videoclipul a fost lansat în perioada de încercare de doi ani, încălcând astfel dispoziţiile amânării. Procurorul de caz a constatat însă că acesta ieșise din perioada de încercase de aproximativ o lună, tocmai de aceea a pus concluziile de mai sus. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Și care e problema, poate sa manelizeze și din pușcărie,dacă acolo e locul lui ! E spațiu de creație și acolo,sunt destui artiști cu destul de multe opere emanate de acolo,de exemplu romancieri cu cărți :Dostoievski,Becali,Copos,Soljenitan etc.
    Va dați seama ce distracție/cântări o sa fie acolo?! O sa plătească unii bilete ca sa intre! O sa se calce in picioare/la propriu/ pe spectacole…Ar trebui sa rămână acolo pe termen nedefinit , sa-și facă canal tv și sa-l urmărim de la distanță . Sa fie influencer , sa -l viziteze Ziariștii la vorbitor!

  2. Mă scârbesc genul ăsta de „artriști”, precum și cei care-l promovează și-l ascultă. Pe stradă însă îmi sunt tare simpatici, mai ales când suntem 1v1 (nu că s-ar risca la chestii din ăstea onorabile, nu cunosc ei cuvântul sau sentimentul măcar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.