Fiu de primar condamnat!

0



Fiul fostului primar al comunei Călineşti a fost condamnat de Tribunalul Argeş după ce a fost judecat pentru trafic de influenţă. Acesta a primit o pedeapsă cu suspendare. Procurorii nemulţumiţi de sentinţă au declarat apel. 


Marius G., de 47 de ani, fiul fostului primar al comunei Călineşti a ajuns în arest la sfârşitul lunii ianuarie 2021, după ce a fost acuzat că ar fi primit mită ca să faciliteze angajarea a două persoane la Spitalul Judeţean. Denunţul a fost făcut chiar de către cei care au oferit banii, după ce şi-au dat seama că bărbatul nu are de gând să îşi ducă la îndeplinire promisiunea. „Din cercetări s-a stabilit că în perioada mai-iulie 2019, un bărbat de 47 de ani, din Călinești, ar fi pretins și primit mai multe sume de bani, constând în aproximativ 1.000 de euro şi aproape 8.000 de lei, de la două persoane, în vederea influenţării în mod favorabil a rezultatelor unor concursuri organizate în vederea angajării de personal medical, la o unitate medicală din judeţul Argeş”, au stabilit anchetatorii IPJ Argeş.

Muncă în folosul comunităţii

La un an de la declanşarea anchetei, Marius G şi-a primit pedeapsa. Tribunalul Argeş l-a condamnat la 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. A fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. În tot acest timp, Marius G. are de respectat mai multe obligaţii. În plus, bărbatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei. Bradu, sau în cadrul Primăriei Piteşti, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. Judecătorii au menţinut sechestrul asigurator asupra sumei de 7900 lei şi 900 euro, bani confiscaţi de la inculpat în timpul anchetei. Decizia nu este definitivă, fiind atacată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, primul termen fiind stabilit pe 30 martie. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.