Reținut că a tăiat cauciucurile mașinii!

0



O percheziţie a fost organizată ieri dimineaţă, la locuinţa unui piteştean, în vârstă de 50 de ani, acuzat de distrugere. Bărbatul a fost reclamat de președintele asociaţiei de locatari că i-a tăiat cauciucurile maşinii şi i-a murdărit cu spray de la intrare în apartament. Cel vizat a fost reţinut ieri după-amiază pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.


„În dimineața zilei de 23 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea a două infracțiuni de distrugere. Astfel, la primele ore ale dimineții, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, în baza autorizării emise de instanța de judecată competentă, polițiștii Secției 1 Poliție Pitești, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al unui specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o activitate de percheziție, la locuința unui bărbat de 50 de ani, din Pitești.
Bărbatul este bănuit că, în perioada 18-20 martie a.c., pe fondul unor neînțelegeri, ar fi recurs la gestul de a distruge anvelopele unui autoturism, respectiv de a provoca deteriorarea ușii de acces într-un imobil. În urma percheziției, la locuința persoanei în cauză au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri și obiecte cu valoare probatorie.
Cel în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Argeş referitor la acţiunea de ieri dimineaţă.

Conflicte administrative

Cel vizat este Ionuţ I., de 50 de ani. De ceva vreme acesta are un conflict cu vecinul său, care este preşedintele asociaţiei de locatari. Între cei doi au existat diverse discuţii de ordin administrativ, neînţelegerile escaladând. Se pare că Ionuţ I. era furios din cauză că cheltuielile asociaţiei sunt încărcate cu sume nejustificate, ceea ce i-a reproşat vecinului său. Pe data de 18 martie, preşedintele şi-a găsit autoturismul din parcare cu toate cele patru anvelope tăiate.
Două zile mai târziu, pe uşa acestuia cineva a desenat nişte cruci, cu spay colorat folosit la graffiti. Omul a făcut plângere la Secţia 1 Poliţie. L-a indicat ca principal suspect pe locatarul cu care se certase. Ionuţ I. este cunoscut cu diverse afecţiuni şi are un handicap la o mână. Se spune că acesta a mai avut certuri şi cu alţi vecini.
Există însă locatari care susţin că şi preşedintele asociaţiei ar fi avut mai multe conflicte cu vecinii săi, părerile fiind împărțite privind conflictul care a dus la perchezițiile de ieri. Oamenii legii au găsit ieri, în apartamentul lui Ionuţ I. spray-ul cu care a fost murdărită uşa de la apartamentul reclamantului şi un cuţit, care se pare că ar fi cel cu care au fost tăiate anvelopele. Cele două probe au fost ridicate de oamenii legii urmând să fie supuse analizării pentru a demonstra că într-adevăr au fost utilizate pentru comiterea distrugerilor. Mai mult, ieri oamenii legii au constatat că Ionuţ I. a fost cel care a trasat o dâră cu spray de frişcă pe scara blocului. Când a fost întrebat de ce a făcut-o, a motivat că voia să ajute vecinii să vadă pe scara dacă nu era lumină… După audieri Ionuţ I. a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere. Piteşteanul mai este cercetat pentru o conducere sub influenţa alcoolului împotriva lui fiind pusă în mişcare acţiunea penală.  M.Sandu Foto Argeş Plus


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.