Și-a lăsat însărcinată nepoata minoră!

0



Un individ, în vârstă de 39 de ani, din comuna Bradu, a ajuns în arest fiind acuzat că a profitat de nepoata lui, o copilă în vârstă de 14 ani, pe care lăsat-o însărcinată. Fata a născut în această lună și este mama unei fetițe. Este elevă în clasa a VII și s-a dus la cursuri până în ziua când a devenit mamă. Polițiștii au fost sesizați de directorul școlii despre faptul că minora a fost abuzată.


Copila în vârstă de 14 ani este elevă în clasa a VII-a. Locuiește în Bradu, împreună cu bunica, după ce mama ei a plecat în străinătate în urmă cu mulți ani. Nu a avut cine să-i facă educație sexuală! Nici cine să o ferească de cei cu pornirile bolnave. Povestea fetei pare trasă la indigo cu a mamei care, la rândul ei, a născut-o pe pe vremea când era minoră. Nici ea nu a fost recunoscută de tată, așa cum și micuța venită pe lume recent are o linie trasă în dreptul numelui tatălui. Cel care a lăsat-o însărcinată la vârsta de 13 ani, este un unchi. Bărbatul este concubinul surori mamei ei, care locuiește în aceeași curte și are un copil mai mare cu două luni decât copila devenită mamă. Acesta a sedus-o pe minoră și a profitat de ea. Copila nu a spus nimănui ce se petrece.

A mers la cursuri până să nască!

Un lucru bun în toată această poveste, este faptul că minora nu a abandonat școala. Învingându-și rușinea și teama că va fi victima bullying-ului, deși era gravidă, a mers la cursuri până când a născut. Profesorii și-au dat seama de ce se petrece și în luna ianuarie au sesizat Poliția. Pe data de 7 martie a a adus pe lume o fetiță. În timpul anchetei, de frică, copila a spus că a rămas însărcinată cu un consătean, în vârstă de 21 de ani. Fata a intrat sub protecția membrilor Organizației Salvați Copiii, Filiala Pitești şi în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș. „De la spital noi am luat-o! Am dus-o acasă cu lapte, pampers, şerveţele umede, detergent, alimente de bază, zahăr, făină, ulei. Aşa va primi lună de lună. Nu este primul caz. Noi le moşim, le năşim, le facem acte. Le ducem la medic, le cumpărăm medicamente. Ne-am dus noi să-i facem baie copilului, că nu-i făcuse baie deloc de când s-a născut, zicea că nu i-a căzut buricul. I-am găsit medic care să o monitorizeze”, a precizat Dumitra Sima, preşedintele Salvaţi Copiii Filiala Argeş.

Primarul s-a implicat să-i construiască o locuinţă

Pentru ca minora să aibă condiţii normale în care să îşi crească fetiţa, Primăria Bradu s-a implicat şi o ajută să îşi construiască o căsuţă în curtea bunicii. Imobilul este ridicat cu muncitori materialele provenind din donaţii. „Este în construcţie nu am finalizat. Vrea să rămână cu rudele şi vecinii ei, că altfel, ar fi trebuit să o ia în plasament la Câmpulung. Am zis o ajutăm. Îi facem o cameră cu baie şi bucătărie ca să aibă condiţiile solicitate de cei de la Protecţia Copilului. Am apelat la câţiva oameni de afaceri de pe raza localităţii care ne ajută cu muncitori şi materiale. Un ajutor financiar o să primească şi de la primărie, când o să fie gata căsuţa, ca să îşi ia electrocasnice şi ce mai are nevoie. Am vorbit cu cineva care să îi facă mobilă. Nu a ştiut nimeni că este însărcinată. A fost un şoc pentru mai multe persoane din comună, inclusiv pentru preotul din sat, care oferă o masă caldă la copiii cu probleme din sat. Când a auzit că a născut, nu-i venea să creadă că în urmă cu putin timp fusese şi servise masa la el. Este în clasa a VII-a. La şcoală s-a aflat tot printre copii, că au început să vorbească între ei” a povestit Dan Stroe, primarul comunei Bradu.

Unchiul a ajuns în arest

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au stabilit că minora a fost abuzată de Valerică T., de 39 de ani. Oamenii legii au încercat să dea de urma bărbatului însă acesta fugise de la domiciliu. Miercuri a fost prins. „Sesizarea a fost primită de la reprezentanții unității școlare la care persoana vătămată, minoră în vârstă de 14 ani, frecventează cursurile școlare. Din cercetări, s-a stabilit că bărbatul în cauză, care locuiește în același imobil, ar fi întreținut relații sexuale cu minora, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei având în vedere vârsta, dar și poziția de autoritate a acestuia. După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Argeş referitor la acest caz. Bărbatul a fost dus în faţa instanţei cu propunerea arestării preventive. Judecătoria Piteşti a admis cererea şi a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de act sexual cu minor în formă continuată. Valerică T. a depus contestaţie imediat după ce s-a încheiat şedinţa de judecată.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.