Locomotiva unui tren a luat foc!

0

  • La Golești



Ieri, în gara Goleşti, a luat foc locomotiva unui tren personal care făcea curse pe ruta Bucureşti-Piteşti. Trenul era staţionat iar cele 20 de persoane au coborât, fără ca cineva să păţească ceva. 



Trenul personal Bucureşti-Piteşti era staţionat în gara Goleşti când mecanicul de tren a observat că iese fum. În cele trei vagoane se aflau 17 călători. Aceştia, împreună cu cei trei angajaţi ai CFR au coborât şi s-au dus la distanţă de tren fără ca cineva să păţească ceva. Au fost chemaţi pompierii, intervenind militari de la Detașamentul Pitești și Garda de Intervenție Topoloveni. La faţa locului a mers şi un echipaj SMURD dar nimeni nu a avut nevoie de asistenţă medicală.
Din fericire incendiul a fost stins repede. Cu toate acestea trenul nu a mai plecat din gară, călătorii fiind preluaţi de un alt personal care i-a transportat la destinaţie. Incendiul a fost lichidat de către pompieri de la ISU Argeş. “Incendiul s-a manifestat cu compartimentul motor. Este vorba de o locomotivă diesel electrică. Au ars materiale plastice fiind capsulat. Intervenţia a fost dificilă din cauza acestui tip de motor, durând puţin până am putut avea acces la el”, declara locotenent colonel Alin Dincă, şef Centru Operaţional din cadrul ISU Argeş.
Totul s-a datorat unui scurt circuit, după cum a reieşit în urma cercetărilor reprezentanţilor ISU Argeş.
„În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art. 330 din Codul Penal, (respectiv Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate – Neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă ), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. M.S.