Locomotiva unui tren a luat foc!

0

  • La Golești



Ieri, în gara Goleşti, a luat foc locomotiva unui tren personal care făcea curse pe ruta Bucureşti-Piteşti. Trenul era staţionat iar cele 20 de persoane au coborât, fără ca cineva să păţească ceva. 



Trenul personal Bucureşti-Piteşti era staţionat în gara Goleşti când mecanicul de tren a observat că iese fum. În cele trei vagoane se aflau 17 călători. Aceştia, împreună cu cei trei angajaţi ai CFR au coborât şi s-au dus la distanţă de tren fără ca cineva să păţească ceva. Au fost chemaţi pompierii, intervenind militari de la Detașamentul Pitești și Garda de Intervenție Topoloveni. La faţa locului a mers şi un echipaj SMURD dar nimeni nu a avut nevoie de asistenţă medicală.
Din fericire incendiul a fost stins repede. Cu toate acestea trenul nu a mai plecat din gară, călătorii fiind preluaţi de un alt personal care i-a transportat la destinaţie. Incendiul a fost lichidat de către pompieri de la ISU Argeş. “Incendiul s-a manifestat cu compartimentul motor. Este vorba de o locomotivă diesel electrică. Au ars materiale plastice fiind capsulat. Intervenţia a fost dificilă din cauza acestui tip de motor, durând puţin până am putut avea acces la el”, declara locotenent colonel Alin Dincă, şef Centru Operaţional din cadrul ISU Argeş.
Totul s-a datorat unui scurt circuit, după cum a reieşit în urma cercetărilor reprezentanţilor ISU Argeş.
„În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art. 330 din Codul Penal, (respectiv Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate – Neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă ), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.