Şefi noi la conducerea Teatrului Davila!

0



Începând luna aprilie, conducerea Teatrului Alexandru Davila a fost schimbată. Astfel, fostul manager Felix Goldbach a fost înlocuit de contabila instituţiei, Mihaela Nină. Chiar dacă nu are legătură cu cultura, decât din punct de vedere financiar, Consiliul Judeţean Argeş dă asigurări că este cea mai bună alegere. Funcţia de director adjunct a fost ocupată de Dan Marius Zarafescu, fost director adjunct al Teatrului C.I. Nottara, Bucureşti și fost membru în comisii la examenele organizate de C.J. Argeș pentru funcții din instituții de cultură din județ.


Ambele numiri sunt interimare, urmând să fie organizat concurs pentru cele două funcţii. Imediat după ce a fost făcut anunţul, au apărut informaţii cum că doamna Mihaela Nină nu ar trebui să deţină această funcţie dat fiind faptul că la Trezorerie, este nevoie de semnătura contabilului şef şi…a managerului, iar cum domnia sa ocupă ambele funcţii e greu să le împace pe ambele. „Absolventă a ASE, doamna Mihaela Nină ocupă funcția de contabil șef al Teatrului Alexandru Davila din noiembrie 2021. A fost contabil șef al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș și al Centrului Cultural Județean Argeș” ,scrie în prezentarea făcută de Consiliul Judeţean Argeş cu privire la managerul interimar.

Numire cu scandal, la Braşov!

Director adjunct al Teatrului Alexandru Davila a fost numit, Dan-Marius Zarafescu. Acesta este absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, actuala UNATC, specializarea Teatrologie (1995). A obţinut, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, titlul de Doctor în teoria şi estetica teatrului cu o teză despre teroarea şi cenzura în teatru, o scurtă istorie a unor valori umane mântuite prin rezistenţă (2010). Din anul 2007 până în prezent este profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Studii Teatrale. A lucrat la Teatrul Naţional I.L. Caragiale și la Ministerul Culturii. Din anul 2014 este director adjunct al Teatrului C.I. Nottara, Bucureşti. Are aşadar, un CV impresionant şi pare a fi omul potrivit. Şi domnul director adjunct are însă o „pată”. Potrivit Evenimentului Zilei, în anul 2016, Dan Marius Zarafescu ar fi obţinut la primul examen pentru ocuparea postului de director al Teatrului Sică Alexandrescu Braşov, la ultima probă (interviu) nota 5,45. După câteva luni, la organizarea celui de –al doilea concurs Dan Zarafescu a luat interviu nota 9, 21. Artiştii au protestat, reclamând vicii de procedură în organizarea şi desfăşurarea concursului, refuzând să urce pe scenă. Deşi a câştigat postul, a stat în funcţie doar câteva zile, după care Dan Marius Zarafescu a demisionat.

„Suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă acolo”

Cum de-a lungul timpului, la Teatrul Alexandru Davila au avut loc mai multe scandaluri am discutat despre noile numiri, cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu, responsabil al instituţiilor de cultură din subordinea CJ. Acesta a explicat că Teatrul Alexandru Davila are un buget foarte mare şi când este aleasă conducerea se are în vedere acest lucru. „Şi doamna Nină şi domul Zarafescu sunt interimari, urmând ca pe parcursul acestui an, foarte repede, să scoatem ambele posturi la concurs. Nemulţumiri la Teatrul Davila au fost cu mult înainte de a fi actuala conducere. Atâta timp cât bugetul teatrului, pe an, este de aproximativ 130 de miliarde de lei vechi, dintre care 95 de miliarde de lei vechi este cheltuiala salarială, suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă acolo! Căutam profesionişti, de asta am adus un profesionist în post de adjunct din afara judeţului, tocmai pentru a nu mai găsi oameni care să facă parti-pris-uri la nivelul instituţiei”, a precizat Adrian Bughiu cu privire la decizia de numire. Acesta a confirmat faptul că de-a lungul timpului, Dan Marius Zarafescu a fost membru în comisiile de examinare, la concursuri organizate de CJ Argeş pentru instituţiile de cultură din judeţ. n
„A făcut parte de-a lungul timpului, în vechile mandate, a fost membru în comisiile de concurs. Nu a fost o alegere întâmplătoare. Ne-am interesat și am făcut alegerea în urma unor recomandări”, a mai spus vicepreşedintele CJ Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.