Doi găinari din Hârseşti, arestaţi!

0



Vreme de aproximativ trei luni, doi găinari, din comuna Hârseşti, au furat din gospodăriile vecinilor, cam tot ce putea fi mâncat, băut sau vândut! Bărbaţii de 61 de ani, respectiv 56 de ani, intrau noaptea, în gospodării locuite sau nelocuite şi plecau acasă cu ce le pica în mână. Au sustras tot felul de mărunţişuri, unelte şi păsări, prejudiciul fiind recuperat doar pe jumătate. Amândoi au fost arestaţi preventiv ieri, după ce Judecătoria Costeşti a emis pe numele lor mandate pentru câte 30 de zile.


Ion R., de 61 de ani şi Viorel I de 56 de ani, ambii din comuna Hârseşti locuiesc împreună. Cei doi nu lucrează, sunt cunoscuţi consumatori de alcool şi parteneri de hoţii. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, au stabilit că bărbaţii au intrat noaptea, în mai multe gospodării din Hârseşti de unde au furat păsări, murături, conserve sau alcool dar şi unelte şi scule electrice, butoaie din plastic, fier vechi şi cam tot ce putea fi vândut.

Furturile au fost comise începând din luna februarie. Având în vedere că au sustras multe mărunţişuri prejudiciul a fost greu de stabilit de anchetatori, cu atât mai mult cu cât, mare parte dintre bunurile furate, au fost consumate de hoţi. Oamenii legii au reuşit să recupereze doar jumătate din prejudiciu.

Anul trecut au fost condamanaţi pentru furt!

La propunerea polițiştilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti au dispus, marți, reţinerea lui Ion R şi a lui Viorel I. pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt calificat. Ieri, bărbaţii au fost prezentaţi Judecătoriei Costeşti cu propunerea arestării preventive, propunere admisă de magistraţi. Astfel cei doi s-au întors în arest, pe numele lor fiind emise mandate pe câte 30 de zile.

Bărbaţii nu se află la prima acuzaţie de acest fel. Anul trecut, în luna iulie, Judecătoria Costeşti i-a condamnat la câte 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare. Inculpaţii aveau termen de supraveghere de câte 3 ani și 6 luni. Aşa se explică decizia de ieri a judecătorilor! Inculpaţii au recidivat la circa 6 luni de când au fost condamnaţi. Aceștia se prezentau la Serviciul de Probaţiune Argeş, delegat pentru supravegherea lor, acolo unde dădeau asigurări că s-au cuminţit şi sunt pe calea cea bună, iar noaptea se duceau la furat!  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.