În transporturi, cele mai multe accidente de muncă!

0



Anul trecut 9 persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă și altele 104 au fost rănite. Cele mai multe au avut loc în domeniul construcţii, industria producătoare de autovehicule, prelucrare a lemnului și transport.  


Un bilanţ al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş arată că în cursul anului 2021 au avut loc, nici mai mult nici mai puţin de 113 accidente de muncă la societăţi care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Argeş sau au puncte de lucru din judeţul nostru.

“În anul 2021 au fost înregistrate 113 persoane accidentate, dintre care, 9 persoane accidentate mortal şi 104 cu incapacitate temporară de muncă. Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă sunt: construcţii de clădiri – 11 accidentaţi, industria producătoare de autovehicule – 13 accidentaţi, prelucrare lemn-9 accidentaţi şi transport -19 accidentaţi (n.r. este vorba de şoferi care au fost victime ale unor accidente rutiere în timp ce se aflau în timpul serviciului).” se arată în raportul ITM Argeş.

Majoritatea au o vechime mai mică de 5 ani

Analiza arată că cei mai mulţi dintre accidentaţi au o vechime în muncă de până la 5 ani.“Din punctul de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani (39 salariati) deţin ponderea cea mai mare, de 34,5.% din numărul total al accidentaţilor. De asemenea, lucrătorii cu o vechime în ocupaţie de până la 5 ani (68 salariaţi) sunt cei mai expuşi riscului de accidentare, reprezentând 60% din totalul accidentaţilor, în timp ce lucrătorii cu o vechime în ocupaţie de peste 20 de ani(7 salariati) reprezintă 6,2%, iar cei cu vechime în ocupaţie de 5 – 20 de ani(38 salariati) reprezintă 33,8% din totalul accidentaţilor.

Analiza accidentelor din punctul de vedere al vechimii la locul de muncă relevă faptul că 79,6% adică 90 persoane din totalul accidentaţilor sunt lucrători cu vechime de până la 5 ani, cei din grupele de vechime peste 5 ani (23 salariati) 20,4% din totalul accidentaţilor.” se arată în bilanţ. De remarcat este faptul că anul trecut, au încheiat incapacitatea temporară de muncă 70 persoane, din care una printr-o decizie de invaliditate, iar restul de 69 persoane prin reluarea activităţii.

Tânăr de 24 de ani, decedat în decembrieReamintim că în decembrie anul trecut un tânăr în vârstă de 24 de ani, a decedat, după ce un brad pe care l-a tăiat a căzut peste el. În septembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit în timp ce efectua lucrări la o macara. Utilajul se afla în curtea unei societăți din Ștefănești unde se construiește o hală. Muncitorul a fost prins sub scripete fiind rănit grav la cap. A fost scos de către pompieri de sub utilaj, decedat. În luna iulie un bărbat, de aproximativ 43 de ani, angajat al unei fabrici de electrocasnice din Curtea de Argeş a decedat în urma unui accident la locul de muncă. În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.