Cum să alegeți uleiul

0

Uleiul, curățarea, obstacolul eroziunii: uleiul de motor este fundamental pentru ca vehiculul dumneavoastră să funcționeze fără probleme.

Atunci când alegeți un ulei de motor, ar trebui să știți inițial de ce tip de ulei aveți nevoie. Uleiurile minerale provin din rafinarea petrolului; Uleiurile fabricate sunt obținute prin amestecarea mai multor componente sintetice. Uleiurile semipreparate sunt un amestec de ulei mineral și ulei fabricat.Specialitatea produsului este cea care îi caracterizează vâscozitatea.

Întreținerea uleiului de motor:

Înlocuirea filtrului de ulei al motorului dumneavoastră este, probabil, cel mai important și cel mai simplu lucru de bază de întreținere a vehiculului dumneavoastră. Indiferent dacă îl înlocuiți singur sau dacă îl puneți la magazinul de lubrifiere rapidă să se ocupe de lucrare., înlocuirea consecventă a canalului de ulei al autovehiculului dvs. este fundamentală pentru a vă menține  motorul în stare de funcționare optimă.

Tipuri de ulei de motor:

Atunci când alegeți un ulei de motor, trebuie să știți de ce tip de ulei aveți nevoie.

Uleiuri petroliere sunt produse prin rafinarea țițeiului și sunt economice. În același timp, însă, se evaporă cu ușurință și densitatea lor crește când este frig.

Acestea sunt mai groase decât uleiurile sintetice sau semisintetice și sunt recomandate pentru circulația în climatele temperate.

Uleiuri semisintetice sunt create prin adăugarea de substanțe fabricate adăugate la baza de ulei, în proporție de o treime din total.Au opoziție de gheață, dar își pierd consistența după un anumit timp în timpul utilizării. Elementele de deteriorare pot apărea în motor.

Uleiuri sintetice sunt produse din hidrocarburi printr-o reacție chimică.Ele asigură motorul împotriva consumului și au o durată de viață asistată lungă. Și totuși, ele sunt costisitoare.

Uleiurile cracate cu hidrogen sunt obținute prin modificarea țițeiului la nivel subatomic.Acestea sunt disponibile la un preț economic, deși, în același timp, acestea își pierd rapid proprietățile și nu sunt rezistente la schimbările bruște de temperatură.

Ulei de motor lucruri:

 

Având în vedere perioada de utilizare și consecvența acestora:

  • Uleiuri de motor (de vară).
  • Uleiuri de motor pentru iarnă. Având în vedere aranjamentul SAE J300, aceste uleiuri sunt marcate cu W,
  • Fiecare ulei climatic.

Vâscozitate:

Atunci când vă uitați la articolele de ulei de motor, este posibil să vedeți coduri greșite pentru numere și litere pe ambalaj. Acestea demonstrează gradul de consistență, o estimare a gradului de protecție a uleiului față de flux. Este un factor important de luat în considerare, alături de mediu și de condițiile de conducere, atunci când căutați uleiul de motor corect.

Există două numere care caracterizează consistența unui ulei.

  • Numărul principal care se termină cu litera „W”, care reprezintă iarna.Această estimare se identifică cu modul în care curge uleiul atunci când este rece, de exemplu, la pornirea motorului.
  • Al doilea număr este caracterizat de modul în care un ulei curge la temperaturi de lucru tipice.

Uleiurile subțiri, de grosime mică, curg mai ușor pentru a asigura piesele motorului la temperaturi mai scăzute. Uleiurile groase, de grosime mare, sunt de obicei mai bune la menținerea solidarității peliculei pentru a proteja motoarele la temperaturi mai ridicate. Puteți găsi grosimea corectă pentru vehiculul dvs. căutând pe capacul de ulei sau în manualul de utilizare.
Cum se schimbă uleiul?

 

În primul rând, ar trebui să știți deja cum să alegeți uleiul și filtrele. Ce zici de o epavă și de o schimbare ulterioară a uleiului fără ajutorul unui atelier? Pentru acest lucru nu aveți nevoie de aparate suplimentare costisitoare sau de spații de parcare.Pentru schimbarea filtrului de ulei nu aveți nevoie de nimic mai mult, ci doar de mâinile dumneavoastră.

Înainte de a începe schimbarea de unul singur, asigurați-vă că aveți uneltele necesare.Când schimbați uleiul, maestrul are nevoie de:

  • Pentru a ajunge sub secțiunea motorului
  • Eliminați capacul
  • Deșurubați bușonul canalului și canalul de ulei

Instrumente necesare:

 

 

  • cric hidraulic
  • Standuri sau treppiede
  • Recipient pentru colectarea uleiului vechi
  • Mănuși de latex
  • O cheie pentru filtrul de ulei
    Metoda de schimbare a uleiului pas cu pas:

1.În primul rând, trebuie să ridicăm vehiculul.

2.După ce ați terminat prin ridicarea vehiculului, se scoate capacul inferior din plastic al motorului.

3.Deșurubați orificiul de admisie în care turnați uleiul.

.Descoperiți canalul de ulei.Verificați încă o dată șurubul busonul de golire și filtrul de ulei pentru a verifica dacă sunt bine fixate.

5.Se toarnă cu câteva capace mai puțin ulei, în funcție de situație, pentru schimbare. Măsurați nivelul cu nivelul vehiculului. Dacă aveți suficient, așa cum indică linia, porniți motorul pentru câteva momente.

Sursă de informații:

https://www.autodoc24.ro/ulei-motor
https://kamou.ro/ce-ulei-de-motor-sa-folosesc/