12 instituții educaționale din Argeș primesc donații de calculatoare

0Ateliere Fără Frontiere a continuat și în acest an programul de donații de calculatoare, cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin proiectul ”Dăm Click pe România”. O parte din aceste calculatoare vor ajunge și în Argeș, la școli, licee, grădinițe sau alte unități educaționale.


Acesta este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.
Aflat la cea de-a treia ediție în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare județ al țării, la un total de 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.
Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie și 14 aprilie la finalul căruia 347 de aplicații au fost înscrise. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajați Kaufland România și OMV Petrom.
Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.
La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unități școlare, 30 de organizații non-guvernamentale și 2 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare).
Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.
Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

În total, 258 de unități școlare

Printre cele 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care au fost selectate în programul din acest an se numără și 12 instituții educaționale din județul Argeș, care vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România. Școlile, liceele, grădinițele și organizațiile educaționale selectate activează în comunități defavorizate. Acestea sunt: # Școala Gimnazială Constantin Radulescu Codin Priboieni # Școala Gimnazială Nr.1 Hârtiești # Școala Gimnazială „Basarab I” Curtea De Argeș # Școala Gimnazială Nr.1 Lerești # Grădinița Cu Program Prelungit Pui De Lei Pitești # Școala Gimnazială Merișani # Fundația Leul Albastru Bradu # Școala Gimnazială „Ion Iorgulescu” Mihăești # Grădinița Cu Program Normal Nr. 8 Câmpulung # Şcoala Gimnazială Nr.1 Poiana Lacului # Liceul Tehnologic Petre Ionescu Muscel # Grădinița Cu Program Prelungit „Aripi Deschise” Pitești. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.