Reguli rutiere predate copiilor de grădiniță

0
0



În cadrul unei activităţi organizată de poliţişti, 180 de copii de grădiniţă au învăţat reguli de circulaţie şi semne rutiere. În plus, oamenii legii i-au învăţat pe cei mici cum trebuie să procedeze dacă se rătăcesc de părinţi în vacanţe sau în locuri aglomerate.  


Vineri poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat o activitate pentru prevenirea riscului de implicare în evenimente nedorite a copiilor, organizată în cadrul Proiectului Educație Rutieră- Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Beneficiarii au fost, de această dată, 180 de preșcolari din Pitești.
Scopul întâlnirii a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.
Cei mici au aflat de la poliţişti semnificaţia semnelor de circulaţie, regulile ce trebuie respectate pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv reglementările legale referitoare la utilizarea bicicletei sau trotinetei.
De asemenea, cei mici au fost învățați cum pot gestiona situațiile în care, accidental, se îndepărtează pe părinții lor, în vacanțe sau locuri aglomerate.Acțiunile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului școlar, dar, polițiștii au promis că vor fi alături de copii și în perioada vacanței de vară. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.