Evenimentele zilei

0
0


✓ 1498: Exploratorul portughez Vasco da Gama descoperă drumul maritim către India când ajunge la Kozhikode, India.
✓ 1521: Are loc bătălia de la Pamplona în timpul războiului dintre Spania și Franța.
✓ 1570: Este publicat primul atlas, Theatrum Orbis Terrarum; acesta conține 70 de hărți.
✓ 1595: Delegația munteană încheie la Alba Iulia tratatul de suzeranitate a principelui Transilvaniei Sigismund Bathory asupra Țării Românești.
✓ 1609: Sonetele lui Shakespeare sunt publicate pentru prima dată la Londra, poate în mod ilicit, de editorul Thomas Thorpe.
✓ 1631: Orașul Magdeburg din Germania este ocupat de forțele Sfântului Imperiu Roman și majoritatea locuitorilor săi sunt masacrați, într-unul dintre cele mai sângeroase incidente ale Războiului de 30 de ani.
✓ 1645: Masacrul Yangzhou: Masacrul de zece zile a 800.000 de locuitori ai orașului Yangzhou, parte a tranziției de la dinastia Ming la dinastia Qing.
✓ 1802: Prin Legea din 20 mai 1802, Napoleon Bonaparte restabilește sclavia în coloniile franceze, revocând abolirea acesteia la Revoluția franceză.
✓ 1865: A fost inaugurată, la București, prima expoziție națională de produse agricole și industriale românești, organizată din inițiativa lui Ion Ionescu de la Brad și a lui Petre S. Aurelian.
✓ 1873: Comerciantul de țesături Levi Strauss și croitorul Jacob Davis au brevetat pantalonii confecționați din denim albastru.
✓ 1875: A fost semnată, la Paris, „Convenția Metrului”, tratat prin care s-a promovat Sistemul Internațional de Unități de Măsură (tratat la care România va adera).


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.