Regal handbalistic la Mioveni!

0



Timp de două zile, Sala Sporturilor din Mioveni a fost capitala handbalului feminin românesc. CSM București, Rapid București, SCM Râmnicu Vâlcea și CS Măgura Cisnădie au participat week-end-ul trecut la turneul final al Cupei României Fan Courier la handbal feminin, competiție care a avut loc în orașul constructorilor de mașini.


Sâmbătă, în prima zi a turneului, au avut loc cele două semifinale în urma cărora s-au stabilit formațiile care vor juca pentru câștigarea trofeului. În prima semifinală, CSM București a învins cu 28-23 pe Măgura Cisnădie și a obținut astfel biletele pentru ultimul act al întrecerii. Ardelencele au opus rezistență doar în prima repriză, terminată de bucureștence cu un avantaj de trei goluri. Apoi, campioana a început să se distanțeze pe tabelă, antrenorul Adrian Vasile luând decizia de a o schimba pe Cristina Neagu, preferând să o odihnească pentru marea finală. Jucătoarea meciului a fost aleasă norvegianca Emilie Arntzen, autoare a 8 goluri. Aceasta a fost urmată de Neagu și Broch (câte 4), Martin și Dembele (câte 3), Omoregie și Aune (câte 2), Amorim și Dindiligan (câte 1).

Rapid și Vâlcea au făcut show

În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit Rapid București și SCM Râmnicu Vâlcea. După patru reprize de prelungiri, Vâlcea a câștigat cu 41-39 și a obținut calificarea în finala cu CSM București.Giuleștencele au condus în prima repriză și cu 5-6 goluri diferență, însă vâlcencele nu au capitulat. Au recuperat handicapul și chiar au condus cu un gol, fiind egalate în ultima secundă a meciului. Azenaide a transformat însă o aruncare de la 7 metri și s-a intrat în prelungiri (27-27). Handbalistele din Zăvoi au condus ostilitățile în primele două reprize de prelungiri și s-au distanțat și la 2 goluri. Giuleștencele au revenit pe tabelă grație portăriței Julie Foggea, care în ultimele 2 minute a scos absolut tot, inclusiv 2 aruncări consecutive de la 7 metri. După primele două reprize de pregungiri era egalitate, 32-32. Au urcat alte două runde suplimentare. Vâlcea a început perfect și s-a distanțat la 4 goluri. Rapid a încercat să revină pe tabelă, însă nu a mai avut forța necesară. S-a terminat 41-39 pentru Vâlcea care ieri, după închiderea ediției, a disputat finala cu CSM București.
Cu cele 9 goluri marcate pentru CSM Râmnicu Vâlcea, ucraineanca Yevghenya Levchenko a fost declarată MVP-ul semifinalei. Cea mai bună marcatoare a Rapidului a fost Carlos Azenaide, cu 12 goluri.

Președintele Federației Române de Handbal, la turneul final

Cu o zi înainte de startul turneului final, la Mioveni a avut loc o conferință de presă la care au fost prezenți reprezentanții celor patru cluburi, noul președinte al Federației și primarul Ion Georgescu. Aceștia au vorbit doar despre competiția de două zile de la Mioveni, preferând să nu discute despre lupta la baionetă pentru câștigarea titlului care se dă între Rapid și CSM București.

Din: Georgescu: ”Mioveniul are numai de câștigat”

Primarul Ion Georgescu își dorește ca și CS Mioveni să se califice la un turneu final după experiența acumulată în cei doi ani în care a reușit să se mențină în Liga Florilor: ”Sper ca acest turneu de cupă să fie o motivație suficient de mare pentru echipa de la Mioveni și la anul să facem surpriza și să ne calificăm și noi în turneul final. Sportul este un fenomen, se știe că este un ambasador și, nu în ultimul rând, înseamnă sănătate. Mioveniul are numai de câștigat, locuitorilor le-am adus spectacole de talie internațională acasă”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.