Sebastian Barbu a câștigat Raliul Argeșului!

0
0



Pilotul Sebastian Barbu a câştigat, duminică, Raliul Argeşului, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, iar Andrei Gîrtofan este noul lider al clasamentului general. foto – Robert Nania; Dana Albeanu


Echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 10 min 53 sec 9/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, urmat de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 23 sec 9/10, şi de Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally 2), la 03 min 45 sec.
Norbert Maior a ocupat locul cinci, iar fostul campion naţional Valentin Porcişteanu s-a clasat pe 6. Bulgarului Martin Surilov, care a fost pe podium în cea mai mare parte a cursei, a ieşit în decor în proba specială numărul 7. Premierea a fost făcută de primarul Cristian Gentea, de city-managerul Piteștiului, Lucrețiu Tudor și de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

Porcișteanu, locul 1 la grupa N

Piteșteanul Valentin Porcișteanu și copilotul Dan Dobre au făcut o revenire de senzație odată cu etapa lor de casă, fiind imbatabili și pe probele de duminică, obținând victoria grupei N în fața lui Bogdan Talașman și Laurențiu Mandu, a treia poziție revenindu-le lui Cristian Timisică și Levente Csegzy, într-un podium exclusiv Mitsubishi Lancer Evo.

Frații Maior, pe podium

La două roți motrice, Norbert și Francesca Maior s-au impus pentru a treia oară consecutiv în acest sezon, fiind urmați de Vlad Cosma și Carmen Poenaru, respectiv de Constantin Tudose și Teodor Gabriel Găină, la numai o secundă în urma echipajului H Motorsport. În ceea ce privește rezultatele pe clasele de concurs, aceiași Norbert și Francesca Maior au obținut victoria și la RC4, urmați fiind de Cosma și Poenaru, respectiv de Jean Tatu Jr și Gabriel Lazăr.

Succes fără emoții la clasa R5

Constantin Tudose și Teodor Gabriel Găină s-au impus fără emoții la clasa RC5, fiind urmați de Mihai Dumitrescu și Bogdan Nițescu, respectiv de Catherine Rădulescu și Bogdan Minea. De asemenea, perechea Tudose-Găină s-a impus și la Juniori, cucerind astfel pentru prima oară trofeul „Blană, Frate!”, oferit de Team Adi Raspopa, împreună cu restituirea integrală a taxei de înscriere.

Soții Năstase, învingători

Reveniți pe probele speciale chiar la raliul de casă, soții Bogdan și Delia Năstase s-au impus la clasa NAT11 în fața singurului echipaj care a mai ajuns la final, format din Dorin Banciu și Ioana Stan. La clasa NAT12, Dorin Costea și Horațiu Șerban Voicu au pierdut victoria după ce s-au oprit pe primii km ai ultimei probe. Samuil Mircea și George Marinescu au profitat de acest abandon, trecându-și în cont a doua victorie din acest sezon.
Timișorenii au fost urmați pe podium de Ionuț Șimon și Alexandru Bindileu, respectiv de soții Emanuel și Denisa Resiga, aflați la prima lor participare în Campionatul Național de Raliuri.

Prima victorie la ”Istorice”

În clasamentul vehiculelor istorice, Dorin Alexandrescu și Andrei Moțescu au obținut prima victorie absolută la raliul de casă, fiind urmați pe podium de singurul echipaj care a încheiat Raliul Argeșului în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, mureșenii Levente Kovács și Alexandru Neumann.

Abandonuri și în ziua a doua

Din păcate, nici în ziua secundă nu au lipsit de incidentele nefericite, bulgarii Martin Surilov și Zdravko Zdravkov ieșind în decor pe a două probă a zilei, în timp ce frații Victor și Mihai Supuran au avut aceeași soartă pe prima probă specială. Printre abandonurile zilei de duminică se numără și cele al lui Eugen Cărăgui, Cristian Sugár, Dániel Turzai, Cătălin Cedric Ghigea, Ionuț Ienășel și Dragoș Popa.
Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 17-18 iunie la Raliul Bucovinei, ultima etapă de asfalt înainte ca sezonul să se mute pe macadam cu Raliul Sibiului din 15-17 iulie. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.