Dacia, preluată de un actual partener Renault?

0

Discuțiile despre vânzarea Uzinei Dacia de la Mioveni continuă, chiar dacă francezii au venit cu precizări în urma articolelor apărute în presă în ultima săptămână.
Astfel, speculațiile au pornit de la anunțul Renault de reorganizare a producției de motoare în două divizii, una electrică și alta termică. Iar conform surselor din industria auto, divizia de motoare termice va cuprinde Automobile Dacia, Uzina de Mecanică de la Mioveni și Renault Technologie Roumanie. Și cum atenția Renault se va îndrepta spre producția vehiculelor electrice, pentru cealaltă divizie care va cuprinde și Uzina Dacia, francezii caută o asociere, mergând până la a ceda pachetul majoritar de acțiuni, cel mai probabil unuia dintre actualii parteneri din Grupul Renault, care ar urma să se ocupe în continuare de producția de mașini pe benzină și motorină.

”Nu e de stat liniștit, dar nici de alarmat!”

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu ne-a spus ceea ce crede despre situația de la Dacia, iar unele concluzii le-a tras în urma informațiilor oferite de francezi. ”Din ce știu eu, transferă o parte din activitate la un colaborator. E vorba de un transfer al zonei de mecanică la unul dintre actualii parteneri. Și se va întâmpla acest lucru fără a afecta producția. Iar în același timp ei se vor pregăti de producția de mașini electrice. Nu este nici de stat liniștit dar nici de alarmat, mai ales în contextul războiului de lângă noi. O parte din acțiuni vor fi cel mai probabil vândute, dar unei companii care este parte din grupul lor” ne-a spus ieri, edilul Mioveniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.