Casă veche donată de Episcopul Macarie!

0

O casă veche va fi reasamblată la Muzeul Golești în perioada următoare. Structura casei donată de Episcopul Macarie al Europei de Nord a ajuns la muzeu la sfârșitul săptămânii trecute și este a treia donație făcută de înalta față bisericească.  
Casa a aparținut bunicilor Episcolului Macarie al Europei de Nord și provine din localitatea Spermezeu, Bistrița Năsăud. Structura urmează să fie asamblată, iar cel târziu la finalul verii casa va fi inaugurată. Muzeul Golești este al treilea mare muzeu din țară care primește în donație o casă din partea Episcopului Macarie.
„Casa este din Spermezeu, din județul Bistrița Năsăud. Această localitate este undeva pe drumul către Maramureș. Și aici, la Muzeu, ne aflăm între o casă din Bistrița și una din Maramureș. Muzeul Golești seamănă cu harta României. Unde se află pe hartă județele, așa sunt așezate și casele. Așadar, ne încadrăm perfect. Această casă a aparținut bunicilor unui om al Bisericii, foarte drag nouă, Episcopul Macarie al Europei de Nord. Domnia Sa activează acum la Stockholm. A fost la Muzeul Golești, iubește foarte mult muzeul nostru și este specialist în etnografie. Înaltpreasfinția Sa Macarie a mai donat astfel de case și pentru Muzeul Satului din București și Muzeul Astra din Sibiu. Noi suntem al treilea muzeu căruia îi donează o casă. Sper că în această vară remontarea casei va fi finalizată și va putea fi vizitată”, a precizat managerul Muzeului Golești, Iustin Dejanu. Muzeul Golești este instituția muzeală care are cele mai multe case și gospodării originale în România, a anunțat Consiliul Județan Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.