„L-am înţepat doar un pic!”

0
0
  • Scandal la băutură între doi vecini

La un pas de moarte s-a aflat un bărbat, de 54 de ani, din Piteşti, care a fost înjunghiat de prietenul său. Cei doi au băut împreună, acasă la victimă, iar pe fondul consumului de alcool agresorul a luat un cuţit şi i l-a împlântat în torace gazdei. La audieri, agresorul s-a jurat că nu a vrut să-i facă rău. El a spus că doar l-a înţepat puţin, că nu putea să-l rănească grav cu cuţitul folosit. Medicii îl contrazic şi spun că rana a avut 20 de centimetri, iar starea bărbatului este gravă.
Incidentul a avut loc vineri, când Vasile M., de 62 de ani, din Piteşti a mers acasă la prietenul lui, care locuia într-un bloc vecin. Acesta din urmă, un bărbat de 54 de ani, locuieşte singur, nefiind căsătorit. Împreună cei doi au băut. La un moment dat, a avut loc incidentul şi gazda a ajuns la spital cu o plagă înjunghiată. „Pacientul, de 54 de ani, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe cu stare generală gravă, fiind înjunghiat în zona toracelui anterior stâng. S-a intervenit chirurgical de urgenţă. S-a descoperit o plagă penetrantă, de 20 de centimetri, care interesa plămânul stâng şi atingea inima. Intervenţia a durat în jur de trei ore. Evoluţia este favorabilă. Pacientul este în terapie intensivă urmând ca astăzi (n.r sâmbătă) să fie detubat!” a declarat, medicul chirurg Alexandru Stoian, cel care a realizat intervenția.

Agresorul a fost arestat preventiv

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. „În ziua de 24 iunie a.c., în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă de omor, și, după administrarea probatorului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a reținut un bărbat de 62 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 24 iunie a.c., cel în cauză, pe fondul consumului de alcool și în urma unui conflict spontan, ar fi lovit cu un obiect tăietor-înțepător pe un bărbat de 54 de ani, din Pitești, în timp ce se aflau la locuința acestuia din urmă, provocându-i leziuni ce i-au pus viața în pericol. În cursul zilei de 25 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.” a transmis IPJ Argeş.

Susţine că este vorba de o greşeală regretabilă

Când a fost dus la audieri, Vasile M. era atât de beat încât oamenii legii cu greu au putut să se înţeleagă cu el. Omul a susţinut cu tărie că nu a vrut să-i facă rău prietenului lui. Acesta motiva că arma folosită era un cuţit prăpădit care nu avea cum să-i provoace o rană profundă, poate doar să-l înţepe puţin. În plus, bărbatul zicea că îl iubeşte ca pe un frate pe bărbatul rănit şi că nici prin minte nu i-a trecut să-i facă rău, fiind vorba de o greşeală regretabilă. Tribunalul Argeş a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului. După sentinţă acesta a depus contestaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.