Proba scrisă la titularizare, se desfășoară mâine

0
0

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară mâine, potrivit calendarului oficial. Ministerul Educației a trimis deja către inspectoratele școlare o procedură privind desfășurarea probei scrise a concursului de ocupare a posturilor didactice. 
Recent a fost reactualizat și site-ul Titularizare 2022 cu lista candidaților înscriși la concurs, după ce în ultimele 3 luni Ministerul Educației a mutat afișarea posturilor pe site-ul propriu și nu a mai folosit platforma gestionată de fosta SIVECO. Conform EDUPEDU, potrivit metodologiei concursului, proba scrisă începe la ora 9:00. „Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă” se arată în informare. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere. De asemenea se specifică faptul că „pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit”. Candidații nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum şi alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea concursului în condiții de legalitate, echitate şi obiectivitate.

Lucruri permise și nepermise

Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen, conform metodologiei. Candidații pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”. După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave. Tot în procedura amintită mai sus apare că, din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala decât dacă predă lucrarea, subiectul primit, ciornele şi semnează de predare. În cazuri excepţionale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit obligatoriu de unul dintre profesorii asistenți până la revenirea în sala de concurs. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu se prelungeşte. Candidații care renunţă din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații şi pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.