Prejudiciu 9 milioane lei, samsarul de mașini lăsat liber!

0

În urma celor șase percheziții domiciliare, efectuate miercuri în județul Argeș la samsarii de mașini, poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, bani și un autoturism. Șapte persoane au fost conduse la audieri. 
Miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Budeasa, Călinești și Mioveni, la sediul a două societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Documente ridicate de oamenii legii!
În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate: mai multe documente financiar- contabile ale celor două societăți comerciale, două telefoane mobile, un laptop, mai multe carduri bancare, precum și un autoturism și suma de aproximativ 13.000 euro, față de care urmează a se dispune sechestru asigurator.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2018-31.12.2019, un bărbat de 38 de ani, din comuna Budeasa, în calitate de administrator în fapt a două societăți comerciale din Pitești, având ca obiect de activitate ”comerțul cu autovehicule și autoturisme ușoare”, ar fi omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau în alte documente legale veniturile obținute din comercializarea a 924 de autoturisme de lux second-hand provenite din achiziții intracomunitare, atât prin neînregistrarea și nedeclararea în declarațiile fiscale a veniturilor obținute, cât și prin aplicarea, cu intenție, în mod eronat, a regimului special de taxare prevazut la art. 312, alin. 2, din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal completată şi modificată, modalitate prin care s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.205.927 lei, reprezentând TVA și impozit pe venitul microîntreprinderilor. După administrarea probatoriului, a fost dispusă cercetatarea, în stare de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a bărbatului de 38 de ani, din Budeasa, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. B.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.