Urmărit internaţional prins în trafic!

0

Un control de rutină a dus la prinderea unui piteştean dat în urmărire internaţională de autorităţile din Portugalia. Bărbatul este suspectat că ar fi participat la un furt, în anul 2019 alături de alţi trei conaţionali. Omul le-a spus poliţiştilor că el nu ieşit din ţară şi nu are legătură cu furtul. A fost prezentat instanţei iar judecătorii aşteaptă să fie depus la dosar mandatul internaţional de arestare. 
Poliţiştii de Ordine Publică din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Piteşti au oprit în trafic un autoturism pe strada Tache Ionescu, din Piteşti. Era o verificare de rutină. Oamenii legii au controlat documentele şoferului, dar au cerut şi pasagerului din dreapta să se legitimeze. Când au introdus în sistem codul numeric personal al lui Sergiu Viorel T. , de 34 de ani, din Piteşti, oamenii legii au constatat că pe numele acestuia există un mandat european de arestare emis de autorităţile portugheze. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind prezentat Curţii de Apel Piteşti cu propunerea arestării preventive, în vederea parcurgerii procedurii de extrădare.

Eliberat de judecători

Duminică, magistraţii au respins solicitarea procurorilor şi au dispus eliberarea inculpatului, căutat de autorităţile portugheze. Împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar şi bărbatul este obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere „…respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti privind luarea măsurii arestării provizorii în vederea predării a persoanei solicitate T. S. V., ca urmare a primirii semnalării internaţionale emise de autorităţile judiciare din Portugalia. (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de persoana solicitată T. S. V., în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de data de 24 iulie 2022 şi până la data de 22 august 2022, inclusiv. Impune persoanei solicitate, pe durata controlului judiciar, obligaţiile prevăzute de art. 215 alin. 1 lit. a) c) din Codul de procedură penală, după cum urmează: a) Să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) Să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) Să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul dispoziţiilor art. 215 alin. 2 lit. a din Codul de procedură penală, persoana solicitată nu va depăşi limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, respectiv Curtea de Apel Piteşti.” se arată în minuta şedinţei de judecată. Judecătorii au dat un nou termen de judecată pe 4 august. Până la această dată procurorii vor trebui să depună la instanţă mandatul european de arestare, în original, însoţit de traducerea în limba română.

Acuzaţi că au furat un seif

Piteşteanul este bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate dintr-o zonă situată în apropierea Lisabona, faptă comisă împreună cu alţi 3 români. Potrivit autorităţilor portugheze, infracțiunea ar fi fost comisă în noiembrie 2019. Hoții au sustras un seif în care erau în jur de 60.000 de euro, o autoutilitară şi alte bunuri. În momentul când a fost reţinut de oamenii legii piteşteanul a susţinut că nu are legătură cu furtul, că el nu a ieşit din ţară de mulţi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.