Iubitoare de pisici reclamată de vecini

0

Locatarii unui bloc situat pe Calea Bascovului, din Piteşti, au făcut numeroase plângeri pentru a-şi determina o vecină să renunţe la numărul mari de pisici pe care le adăposteşte în garsoniera ei de 26 de metri pătraţi. Femeia avea anul trecut 34 de feline. Oamenii s-au judecat cu bătrâna, au câştigat în instanţă iar proprietara care ar fi trebuit să oprească doar două, a ajuns să adăpostească în prezent 18 pisici. Tot multe, spun vecinii care se plâng de mirosul insuportabil şi de zgomotul făcut de animale, spaţiul mic fiind impropriu pentru a îngrijirea atâtor suflete. Femeia a fost amendată de poliţişti miercuri. 
„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți din cadrul Primăriei Pitești și ai Poliției Locale Pitești, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiul Pitești, în care proprietara deținea 18 pisici, neavând condițiile corespunzătoare în ceea ce privește spațiul, totodată deranjând vecinii prin zgomot și miros.În urma celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, după cum urmează: o sancțiune, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, pentru că felinele nu aveau asigurate condiții corespunzătoare de spațiu și îngrijire medicală; o sancțiune, în valoare de 500 de lei, în baza H.C.L. 283/2001, întrucât proprietara a depășit numărul maxim de două animale într-un imobil; o sancțiune, în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.” a transmis Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.
Femeia s-a ales cu amenda de 4.000 de lei dar animalele au rămas tot în apartament. Ea le-a prezentat oamenilor legii documentele medicale ale felinelor, toate având carnete de sănătate şi vaccinări la zi. Pisicile pot fi luate din garsonieră doar de un executor judecătoresc, în urma deciziei instanței.

Nu a respectat o decizie a instanţei

Asociaţia de proprietari Florica B2 s-a judecat cu deţinătoarea animalelor de pe vremea când avea 34 de pisici. Instanţa a obligat-o să renunţe la 32 dintre ele, dar femeia nu a respectat decizia. A urmat un şir lung de procese cu diverse cereri, inclusiv de executare silită. În luna iunie a acestui an, Judecătoria Piteşti a desemnat, într-un alt dosar aflat pe rol, un expert care să stabilească numărul de animale din garsonieră, să menţioneze dacă îi afectează pe ceilalţi proprietari, dacă spaţiul este adecvat creşterii, dacă se impune ca pisicile să fie duse într-un alt adăpost și altele. Următorul termen de judecată este pe 8 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.