Şoferii verificaţi dacă sunt băuţi sau drogaţi

0

Sfârşitul de săptămână a fost unul plin cu amenzi şi permise reţinute, pentru şoferii care încălcat regulile rutiere. De vineri până duminică, au organizat acţiuni pe mai multe şosele din judeţ. Chiar dacă în principal, au vizat depistarea conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise, poliţiştii nu au trecut cu vederea nici alte abateri.  
Zilnic, polițiștii rutieri au fost la datorie, pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest. Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri argeșeni au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 35 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare. De asemenea, de vineri până duminică, polițiștii argeșeni au efectuat 11 testări cu aparatele Drugtest, context în care nu au fost depistate persoane conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.
Dintre sancțiunile aplicate, de poliţiştii Biroului Rutier Piteşti, nouă au fost pentru depășirea limitei de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea, una dintre situații impunând și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, sancțiune ce se aplică începând cu momentul constatării, ca urmare a depășirii regimului legal de vitreză cu mai mult de 70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.