Roșii neacordate și penaltyuri inventate în condițiile în care avem VAR

0
  • Superliga – Retrospectiva etapei a 4-a

Etapa a 4-a a Superligii a adus mai multe probleme de arbitraj. În primul meci, la Sibiu, Tamaș de la Voluntari a avut o intrare cu talpa pe tibia adversarului, în primele minute, chiar sub ochii arbitrului, dar nu s-a dat nimic și surprinzaător VAR-ul n-a intervenit. Apoi în Chindia – CFR, un jucător clujean s-a dus ghiolbănește din spate, direct pe adversar fără intenție de a juca mingea și nu –a dat decât galben, iar VAR-ul iarăși n-a intervenit.
În fine, la meciul Craiovelor, centralul a inventat un penalty pentru echipe lui Rotaru, văzând doar el henț, iar VAR-ul nu a avut nimic de zis. Altfel, în această etapă U Cluj a mai ratat un penalty, 4 jucători și doi antrenori au fost eliminați, s-a dat un autogol, iar la Craiova toate cele 3 goluri s-au dat din penaltyuri, iar jocul a fost întrerupt din cauza suporterilor.

U Cluj – Petrolul 0-1

U Cluj a pierdut cu 1-0 meciul disputat acasă, dar la Mediaş, cu Petrolul. Unicul gol a fost marcat de Grozav (23), cu o lovitură de cap cu boltă la colţul lung, din pasa lui Marian Huja. Arbitrul Andrei Florin Chivulete a dictat penalty pentru U Cluj la un fault efectuat de Mirko Ivanovski în careu, asupra lui Denis Ispas, în minutul 45+4. Lovitura de pedeapsă a fost ratată de Adrian Bălan. Antrenorul „galben-albaştrilor”, Nicolae Constantin, a fost eliminat pentru proteste, imediat după fluierul de final al primei reprize.

Primul punct

FCSB nu a reuşit decât un egal, 1-1, în meciul disputat în deplasare cu CS Mioveni. „Galben-verzii”, care aveau 3 înfrângeri în primele 3 etape, au deschis scorul prin fundaşul central Ionuţ Balaur (26), cu un şut deviat. „Roş-albaştrii” au egalat în minutul 79 prin Valentin Miculescu, cu o lovitură de cap, la primul său gol în tricoul echipei bucureştene, în urma unei centrări a lui Darius Olaru. Gazdele au ratat două mari ocazii în ultimele minute, portarul Ştefan Târnovanu având intervenţii providenţiale la şuturile lui Dorinel Oancea (90+4) şi Adrian Cierpka (90+5).

Autogol în Giulești

Rapid s-a impus cu 2-1 în meciul disputat acasă cu FC Argeş, în faţa a 11.577 de fani, chiar în ziua în care clubul piteştean a împlinit 69 de ani de existenţă. Ambele goluri ale „alb-vişiniilor” au fost înscrise de Sefer (45, 64). Golul „alb-violeţilor” a fost de fapt un autogol al estonianului Mattias Käit (90+2). Giuleştenii au jucat din minutul 79 în zece oameni, Grigore fiind eliminat pentru fault în postură de ultim apărător la Alexandru Işfan.

În inferioritate

FC UTA Arad şi-a îndeplinit obiectivul în meciul disputat la Sf Gheorghe, câştigând un punct. Scorul final a fost 0-0, însă ambele echipe şi-au creat ocazii de gol. „Bătrâna Doamnă” a jucat din minutul 79 în inferioritate numerică, Mihai Dobrescu fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben.

Scandal mare la Ploiești

Chindia a pierdut cu 2-0 meciul disputat acasă la Ploieşti cu campioana CFR Cluj. Golurile „feroviarilor”2 au fost înscrise de croatul Karlo Muhar (27) şi ghanezul Emmanuel Yeboah (45+2)„Alb-vişinii” au jucat ultima parte a meciului în dublă inferioritate numerică, Emmanuel Yeboah fiind eliminat în minutul 66 pentru o intrare periculoasă la Adrian Ioniţă, în timp ce Gabriel Debeljuh a primit cartonaş roşu pentru lovirea cu cotul a lui Daniel Celea la un duel aerian (79), la 5 minute de la introducerea sa pe teren. Antrenorul Dan Petrescu a fost eliminat şi el pentru proteste în minutul 67.

Meci întrerupt

CS U Craiova a învins-o cu 2-1 pe FC U Craiova, într-un meci disputat în Bănie. Toate golurile au fost marcate din penalty-uri. Pentru învingători au înscris Andrei Ivan (41), după ce Benjamin van Durmen l-a faultat pe Jovan Marković, şi Sergiu Hanca (45+3 penalty), în urma unui henţ comis de Yassine Bahassa. Ambele lovituri de pedeapsă au fost dictate în urma unor verificări ale arbitrajului video. FC Universitatea Craiova a punctat prin italianul Andrea Compagno (70), după ce tot el a fost faultat de Paul Papp. În minutul 48, jocul a fost întrerupt din cauza unor torţe aruncate de suporteri pe teren. În minutul 59, joc a fost suspendat cinci minute şi echipe trimise la vestiare, pentru o torţă şi mai multe obiecte aruncate la poarta lui David Lazar la un corner.

Hermannstadt – FC Voluntari 2-1

Nou-promovata Hermannstadt continuă să surpindă în Liga 1 și a ajuns la două victorii și două remize în primele 4 etape. Sibienii au învins luni seara pe Voluntari cu 2-1, rezultatul meciului fiind stabilit încă din prima repriză. Alhassan a marcat de două ori pentru gazde (23, 34) în timp ce Nemec a redus din diferență pentru Voluntari în minutul 39. Hermannstadt este acum pe locul 3 cu 8 puncte.

FC Botoșani – Farul 1-1

Și meciul FC Botoșani – Farul s-a decis în prima repriză. Moldovenii au deschis scorul la 5 minute de la incepere prin Roman, iar dobrogenii au egalat cu cinci minute înainte de pauză prin Morar. Cele două echipei au rămas și ele neînvinse ca Hermannstadt, dar sunt pe 4 (Botoșani) și 5 (Farul) în clasamentul Superligii. ■

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.