Victimele crimei de la Bascov, înmormântate separat!

0

Au murit împreună, dar îşi vor dormi somnul de veci separat. Ieri cele cinci sicrie ale victimelor ucise cu sânge rece de de ruda lor, la Bascov, au fost ridicate de al Serviciul de Medicină legală. Au fost luate mai întâi trei, cu trupurile tatălui, mamei şi fratelui suspectului. Două ore mai tîrziu au fost ridicate celelate două sicrie în care odihnesc sora şi nepoțica autorului. Trupurile neînsuflețite au fost duse la capele diferite, familia ucisă urmând să fie înmormântată separat, vineri şi sâmbătă, în cimitire diferite.  
Durere greu de descris în cuvinte ieri, la Serviciul de Medicină Legală Argeş, acolo de unde au fost ridicate sicriele cu victimele crimei monstruoase comise miercuri, în comuna Bascov, satul Stejeret. Cel care se ocupă de funeralii este colonelul în rezervă, Gheorghe Radu, singurul rămas în viaţă, după ce cumnatul lui i-a ucis cu pietre şi o toporişcă pe mama, tatăl, fratele, sora şi nepoţica. Rudele celor pieriţi au hotărât ca cei cinci să fie înmormântaţi separat. Tocmai de aceea, ieri Gheorghe Radu s-a dus la Serviciul de Medicină Legală Argeş, în jurul orei 10.00 şi a ridicat trei sicrie, cu trupurile socrului Aurel Letcan (79 de ani), soacrei Iulia Letcan (73 ani), şi al cumnatului Marius Letcan (50 de ani). Trupurile neînsufleţite au fost depuse la capela unei biserici din comuna Bascov. Înmormântarea va avea loc astăzi, la cimitirul din aceeaşi localitate.

Mama şi fiica împreună, dincolo de moarte!

Două ore mai târziu, în jurul orei 12.30, colonelul Radu a mers la prosectură să ridice trupurile neînsufleţite ale soţiei Geanina Rusu (49 ani) şi ale fiicei lor Silvia, de 5 anişori. Bărbatul era extrem de afectat şi pe faţă i se putea citi suferinţa cumplită. Acesta a venit însoțit de un bărbat care l-a consolat și l-a susținut în acest moment extrem de dureros. Amândoi au aşteptat afară ca sicriele să fie scoase şi urcate în maşina firmei de pompe funebre. Când sicriul soţiei a fost scos bărbatul a început să plângă şi a fost ţinut de bărbatul care îl însoţea, probabil, de teamă să nu se părbuşească. Atunci când a văzut sicriul alb al fiicei lui, tatăl a început să plângă în hohote. Nu a putut suporta imaginea cumplită! Și-a acoperit fața cu palma. Sicriele au fost depuse la Capela Militară din Piteşti. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Cimitirul Sfântul Gheorghe, acolo unde, se spune că, soții Radu aveau locuri de veci.

În arest, la Spitalul Penitenciar Mioveni

Reamintim că miercuri, cei cinci au fost ucişi de Viorel Letcan de 52 de ani, care i-a luat prin surprindere. Bărbatul, cunoscut cu grave probleme psihice i-a omorât pe rând, folosind pietre mari dar şi un corp dur tăietor, cel mai probabil toporişcă. Criminalul de la Bascov a fost arestat pentru 30 de zile şi i-a cerut judecătoarei să îi explice ce înseamnă acest lucru. A spus că nu va declara recurs pentru că nu are unde să se ducă. În sala de judecată, bărbatul a susținut că avea discernământul diminuat. Acesta a declarat că nu a realizat ce face. Mai mult decât atât, criminalul a recunoscut că ar fi luat o cantitate mai mică din medicamentul pe care îl avea prescris. Procurorilor le-a spus că nu se simţea apreciat şi de aceea a plănuit să îi omoare pe toți. În plus, a spus că era supărat pe părinții săi că îl puneau să muncească în grădină. După ce a fost emis mandatul de arestare preventivă, a fost mutat din arestul Poliției Argeș la Spitalul Penitenciar Mioveni, unde va primi tratament de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.