Octavian Ciovică a câștigat Trofeul Straja

0

Octavian Ciovică a fost cel mai rapid în toate manșele în care a luat startul la Trofeul Straja, a treia etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Pilotul brașovean a ajuns la al cincilea succes stagional, incluzând și cele 3 victorii de la rundele cu coeficient 1.
Un total de 64 de piloți au fost admiși pentru etapa organizată în premieră în stațiunea hunedoreană Straja, și care a găzduit atât competiția de coeficient 2, din prima divizie a campionatului, cât și cea de coeficient 1 pentru liga a doua. Fără Costel Cășuneanu la start, accidentat, dar cu Mihai Leu la debutul în acest sezon, etapa a fost dominată de Octavian Ciovică.

Piteșteanul Dudu Șenchea, pe 5 la general

Pe un prototip Radical SR8, Ciovică a avut cel mai rapid timp în fiecare dintre urcările în care a fost prezent pe traseul de 5,2 kilometri. Acesta a stabilit și primul record al traseului de la Straja, în recunoașterile de duminică, atunci când a fost cronometrat cu 3:01,831.
Manșele de concurs s-au desfășurat pe o suprafață umedă, astfel că performanța piloților a scăzut, însă tot același Ciovică a dat tonul. Cu un 3:18,306 pe prima urcare și 3:24,905 în cea decisivă, brașoveanul a avut un avans total de 13,107 secunde în fața ocupantului poziției secunde, Mihai Leu, aflat la start tot pe un model Radical SR8.
Podiumul Open a fost completat de Alexandru Pițigoi (Porsche 911), la 14,358 secunde de lider. Acesta s-a impus însă la Categoria I și a devenit totodată noul lider general la mijlocul sezonului, devansându-l pe Costel Cășuneanu. Piteșteanul Dudu Șenchea (Mitsubishi Evo 8) și Pavel Shenkov (Lada 2107) l-au urmat pe Pițigoi în acest clasament la Straja.

Emil Ghinea a abandonat

Aflat în luptă directă cu Octavian Ciovică pentru titlul Categoriei I, Emil Ghinea a abandonat la Straja după recunoașteri din cauza unor probleme tehnice.
Pe lângă ocupanții podiumului, în Top 10 Open la Straja s-au mai clasat Dominic Marcu (Tesla), Dudu Șenchea (Mitsubishi Evo 8), Pavel Shenkov (Lada 2107), George Șchiopulescu (Seat Leon Cupra), Răzvan Gosta (VW Golf IV), Florin Durche (Mitsubishi Lancer Evo 9) și Andrei Precup (Seat Toledo).
Sâmbătă, s-a desfășurat etapa a șasea din calendarul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde victoria la general i-a revenit lui Bogdan Duma (Peugeot 208 R2), Acesta a fost urmat pe podium de Cosmin Oprinesc (VW Golf IV) și Peter Laszlo Pasko (VW Polo). Un total de 23 de piloți au încheiat penultima rundă din divizia secundă a campionatului, finalul sezonului fiind programat pe 2 octombrie la Mediaș.
În ceea ce privește prima ligă, următoarea luptă se va da pe 27-28 august la Baia Mare. Sezonul va continua cu ultimele două runde, la Câmpulung Muscel (17-18 septembrie) și Poiana Brașov (15-16 octombrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.