Trimis în judecată pentru afaceri cu terenuri

0

Un afacerist din Piteşti, a dat de necaz, fiind trimis în judecată după ce a vândut trei terenuri. Acesta este acuzat că a redus fondul forestier după ce ar fi schimbat destinaţia suprafeţelor. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la un an, potrivit Codului Silvic.  
Dosarul a fost instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Bogdan N., de 35 de ani din Piteşti administrator al unei societăţi este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a suprafeței fondului forestier național, faptă prev. și ped. de art. 106 alin.2, din Legea 46/2008. „Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, din Pitești, având calitatea de administrator al unei societăți, ar fi obținut aprobarea pentru soaterea definitivă din Fondul forestier a suprafeței de aproximativ 1.800 mp, cu scopul realizării obiectivului ,,Construirea unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare (pensiune turistică)”, în beneficiul societății în cauză, dintr-o suprafață totală de 4400 mp teren forestier având categoria de folosință pădure, achiziționată în anul 2018. Ulterior, în cursul anului 2019, a fost realizată dezmembrarea terenului în cauză, rezultând un număr de 8 loturi, dintre care 3 au fost vândute. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a administratorului și a societății comerciale.” au transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

Trebuia să aștepte 5 ani

Se spune că acesta a împărţit tot terenul de 4.400 de metri în opt loturi, nu doar suprafaţa pe care reuşise să o scoată din fondul forestier. Potrivit legii, bărbatul avea obligaţia să aştepe să treacă 5 ani pentru a putea să schimbe destinaţia pentru care a fost scos terenul din fondul forestier şi abia atunci ar fi putut să vândă, doar cei 1.800 de metru pătraţi, nu tot terenul pe care îl deţine în pădure. Cum a încălcat legea, este obligat să elibereze terenul de eventuale construcţii. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.