Depuneți adeverințele la Casa de Pensii!

0
0
  • Dacă urmați o formă de învățământ și luați pensie de urmaș

Casa Județeană de Pensii Argeș atrage atenția elevilor și stundenților care primesc pensie de urmaș, asupra obligativității depunerii unor documente la sediul instituției. Potrivit Legii nr. 263/2010, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ , până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. 
Pentru evitarea suspendării din plată a pensiilor de urmaș începând cu data de 1 septembrie 2022, este obligatorie depunerea adeverintei de elev/student, la Casa Județeană de Pensii Argeș, la anumite termente. Cei care au vârsta peste 16 ani au obligația să depună până la data de 25 septembrie 2022 adeverința de elev, însoțită de un cupon de pensie/copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul, din care rezultă că în anul școlar 2022 – 2023 urmează o formă de învățământ organizată conform legii. În cazul nedepunerii acestei adeverințe, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie 2022. Studenții urmași cu vârsta de până la 26 de ani, au obligația ca până la data de 25 septembrie 2022 să depună o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că își continuă studiile în anul universitar 2022 – 2023, însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul. Modelul declarației poate fi descărcat de pe site-ul instituției, rubrica “acte și formulare necesare”.
În cazul nedepunerii acestei declarații, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 va fi reținută de la plată. Dupa începerea anului universitar, până la data de 25 octombrie 2022, studenții au obligația depunerii adeverinței eliberată de unitatea de învățământ din care să rezulte că urmează o formă de învățământ superior în anul universitar 2022 – 2023, în original însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul. În cazul nedepunerii acestei adeverințe, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2022 va fi reținută de la plată. I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.