Primarii argeșeni s-au întâlnit cu președintele CCA

0

Miercuri, la Pitești, la invitația președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, conducerea Curții de Conturi a României, președintele Mihai Busuioc și consilierul de conturi Sorin Lazăr, s-a întâlnit cu reprezentanții administrațiilor locale.  
Discuțiile au avut loc la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești. Printre participanți s-au numărat parlamentarii de Argeș, primarii din județ, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, vicepreședinții Consiliului Județean, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, prefectul Radu Perianu, directorul Camerei de Conturi Argeș, Gheorghe Vlăsceanu. Discuțiile cu primarii din Argeș au vizat problemele legate de cheltuirea eficientă a banului public, achiziții, modalitatea de plată a funcționarilor implicați în proiectele cu finanțare europeană, salarizare, plăți.

Mînzînă: ”Să permanentizăm acest gen de întâlniri”

“Am inițiat această întâlnire în ideea în care trebuie să avem o legătură instituțională cu cea mai importantă instituție de control, cei care veghează ca noi să nu greșim sau când greșim, iau măsuri drastice împotriva noastră. Măsurile drastice țin de latura aceasta financiară, pentru că nu-i de ici de colo să te trezești că ai de dat înapoi nu știu ce sumă de bani. Am glumit puțin cu dl. președinte Mihai Busuioc și i-am spus că sper, ca după această întâlnire, să lăsăm fără obiectul muncii Curtea de Conturi din Argeș, să nu mai existe niciun act de control care să ne facă să ne întrebăm unde am greșit, de ce am greșit și pentru ce am greșit. Este doar un început, sperăm să permanentizăm acest gen de întâlniri” a spus Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Busuioc: ”Vrem să devenim parteneri”

“Vreau să mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă că ne-a chemat la acest eveniment. Pentru noi este o posibilitate și o oportunitate de a vă arăta deschiderea noastră și de a schimba un pic mentalitatea. Eu cred că o țară nu se poate dezvolta dacă nu există o relație de colaborare și încredere între instituții. Dialogul dintre noi este foarte important și faptul că suntem aici este dovada vie că se poate. Așa cum amintea dl. președinte Ion Mînzînă, Curtea de Conturi este o instituție fundamentală în dezvoltarea statului. Asigură echilibrul și controlul, eu îi spun auditul, modului de cheltuire a banului public. Facem trei principale acțiuni: audit financiar, audit de conformitate și audit de performanță. Acum noi publicăm programul acțiunilor de control, deci dvs. știți când venim. Așadar, nu suntem o instituție care face control operativ, noi facem control programat. În acest moment suntem într-un amplu proces de reformă. Suntem prima instituție publică care avem un program de modificare a culturii organizaționale și a mentalității. Pe viitor, ne dorim o transparență mai ridicată, ne dorim să publicăm toate rapoartele. De asemenea, vrem să îmbunătățim partea de audit intern. Am avut mai multe întâlniri cu omologii dumneavoastră pentru a pune mai mult accent pe îmbunătățirea sistemului de audit intern. Din partea dvs. vrem să avem o deschidere mai mare și să puneți în aplicare recomandările noastre. Ne dorim îmbunătățirea relației dintre Curtea de Conturi și instituțiile dumneavoastră, astfel ca nimeni să nu se mai teamă când vine Curtea de Conturi să verifice. Vrem să devenim parteneri. Camera de la Argeș este una dintre cele mai bune din țară” a declarat Mihai Busuioc, președinte Curtea de Conturi din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.