Preot la închisoare!

1

Un slujitor al Domnului a ajuns la închisoare după ce a fost judecat și condamnat pentru tentativă de omor. Preotul Ion Ștefan T., de la Parohia Mărăcineni II a fost trimis la închisoare. Polițiștii l-au ridicat și l-au dus la Penitenciarul Mioveni unde a fost încarcerat. Are de executat o pedeapsă de 3 ani și 4 luni. 
Gestul preotului argeşean a şocat întreaga ţară, în noiembrie 2019. După ce s-a certat cu un pieton, care l-a admonestat, pentru că nu i-a acordat prioritate la trecerea semnalizată, când acesta a traversat, părintele a accelerat maşina şi l-a lovit. Lovitura l-a doborât pe pieton, iar maşina a mers înainte trecând cu roata peste un picior al pietonului. Accidentul s-a petrecut la trecerea din capătul Căii Bucureşti, în apropierea Centrului de Afaceri. Preotul Ion Ştefan T. venea de la slujba pe care o oficiase în biserica din parohia sa, Mărăcineni II. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă și slujitorul Domnului a fost arestat preventiv fiind acuzat de tentativă de omor. Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș l-au trimis în judecată pe Ion-Ștefan T., iar dosarul a fost înregistrat, în martie 2020, pe rolul Tribunalului Argeș. Judecătorii au schimbat încadrarea juridică, din tentativă de omor în lovituri şi alte violenţe, astfel că, în februarie 2021 preotul a primit o condamnare cu suspendare, în primă instanță. „…condamnă pe inculpatul T.I.S fără antecendente penale, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, calculat conform art. 92 alin.1 C.pen., termen ce va începe să curgă, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se precizează în sentinţă. De asemenea, magistrații au admis cererea victimei și l-a obligat pe preot să plătească despăgubiri civile de 20.000 lei. Decizia nu era definitivă și au declarat apel atât preotul Ion Ștefan T cât și procurorii care au întocmit rechizitoriul.

S-a revenit la prima încadrare juridică!

La Curtea de Apel Pitești, după analizarea probelor din dosar, judecătorii au hotărât că încadrarea juridică nu trebuia schimbată. Astfel, a fost desființată sentința Tribunalului Argerș și de această dată preotul Ion Ștefan T. a fost condamnat cu executare, pentru tentativă de omor. ”Înlătură soluţia de condamnare a inculpatului pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen., aplicarea art. 91 C.pen. privind suspendarea sub supraveghere a pedepsei închisorii, cu toate consecinţele şi art. 68 alin. 1 lit. b C.pen. privind momentul începerii executării pedepsei complementare. În baza art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. art. 75 alin. 2 lit. b C.pen. şi art. 76 alin. 1 C.pen., condamnă pe inculpatul T. ION-ŞTEFAN, la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, cu executare în detenţie conform art. 60 C.pen.” se arată în decizia Curţii de Apel Piteşti, definitivă. Imediat după ce a fost emis mandatul de executare a pedepsei, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești, l-au pus ridicat pe preot. Acesta a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.