Aripioare în sos de mango

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 10 min • Timp de gătire: 20 min • Gata în: 30 min
Ingrediente:
• 1 kilogram de aripioare de pui • 1 linguriță de sare • 2 lingurițe usturoi granulat • 1 linguriță pudră de ceapă • 1 linguriță piper • 1 linguriță zeamă de lămâie • 2 lingurițe făină sau amidon • 1 linguriță miere • 170 g mango cubulețe • 1 – 2 ardei iuți (opțional) • ulei
Mod de preparare:
Aripioarele se pun într-un castron încăpător. Se adaugă sarea, o linguriță din usturoiul granulat, piperul, zeama de lămâie și făina sau amidonul. Se amestecă bine totul. Aripioarele se stropesc cu puțin ulei și se amestecă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază aripioarele. Se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 15-20 de minute. Cât timp se gătesc aripioarele se prepară sosul de mango. Într-un blender se adaugă mango, o linguriță de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează bine. Cine dorește un sos picant poate adauga și ardei iute. Într-o cratiță în care s-a pus un strop de ulei se adaugă sosul de mango și se gătește timp de 5 minute amestecând din când în când.