Întâlnire culturală la Cercul Militar Curtea de Argeș

0

Săptămâna trecută, la Cercul Militar din Curtea de Argeș, a avut loc întâlnirea iubitorilor de cultură la seara literară „Suflet Românesc”. Evenimentul a fost organizat de Revista „Suflet Românesc”, Filiala Județeană Argeș „POSADA” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
Profesor dr. George Baciu, Redactor Șef la Revista „Suflet Românesc” împreună cu col (rtr) Laurențiu Domnișoru au deschis manifestarea, mulțumind celor care au ales să participe la această întâlnire de suflet și au prezentat programul. Părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media a vorbit despre Înălțarea Sfintei Cruci, subliniind importanța Sfintei Cruci în actul mântuirii, precum și contextul istoric în care Sfânta Împărăteasă Elena a găsit Crucea Domnului. Călătoria culturală a continuat cu o dublă lansare de carte: „Fluviul arzând” și „Muzica spațiului absolut”, autor Daniela Voiculescu, care a și recitat câteva dintre poeziile așternute pe coala de hârtie. Prezentarea volumelor, dar și a activității poetei Daniela Voiculescu, a fost făcută de George Robert Mitrache, redactor șef la revista Glasul Iubirii, care a purtat auditoriul printr-o călătorie în proză, dar și în versuri, invitând la citirea poemelor, pentru a înțelege mai bine pe invitata din această seară. Partea a doua a evenimentului a aparținut tinerilor. Pe strună de chitară au pătruns în sufletele iubitorilor de cultură, Ana – Maria BALTAG – DIACONU, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, absolventă a Școlii Populare de Arte Pitești – secția externă chitară, prof. Cristi MATEI; Iulia PANTILICĂ – clasa a IVa la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu – Muscel, Domnești, profesor Cristi MATEI și Patricia BĂDIȚĂ – clasa a Xa la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș, profesor Cristi Matei. Un moment emoționant a fost prilejuit de cei doi elevi Mihaela Karină Dobrică – clasa a IX-a și Raul Moromete – clasa a XII, care au debutat artistic, recitând poeziile pe care le-au scris. Aceștia au fost însoțiți de profesor Andra Michai, director al Liceului Tehnologic „Ferdinand I” din Curtea de Argeș, care i-a prezentat și a promis că va veni și cu alte tinere talente.
În finalul întâlnirii culturale, a avut loc rubrica „Moment poetic”, în cadrul căreia prof. Florica POPA, prof. Elena Șerbănescu – Eșanu, prof. Lidia MANEA, studenta la drept Ana – Maria MANEA, Elena TOTEANU, col. ( rtr.) Rodica NICOLAE, dr. Aritina – Mihaela IONESCU, prof. dr. George BACIU, au recitat din poeziile scrise în ultima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.