Veterinarii anunță că s-a stins focarul de scarpie

0

După ce la începutul lunii trecute, în Argeș, exista un focar activ de scrapie, până la începutul acestei luni, Direcția Sanitar Veterinară Argeș a declarat stins respectivul focar.  
Concret, acest focar activ de Encefalopatie Spongiformă Transmisiblă (EST) era la caprine în exploatație nonprofesională, în localitatea Șendrulești, comuna Cepari. În schimb, la ovine nu exista niciun focar activ, ci doar 3 focare stinse în exploatații nonprofesionale, unul în 2018 și două în 2019.
După cum s-a anunțat, boala este asociată cu prezența unor proteine anormale, denumite prioni și face parte dintr-un grup de afecțiuni neurologice cunoscute sub denumirea de encefalopatii spongiforme transmisibile.
Poate fi suspectat cu EST / Scrapie orice animal viu sau sacrificat sau mort care prezintă sau a prezentat tulburări nervoase sau de comportament sau o deteriorare progresivă a stării generale asociată cu o degradare a sistemului nervos central și pentru care informațiile adunate pe baza examinării clinice, a răspunsului la tratament, a examinării post-mortem sau a analizelor de laborator ante-mortem sau post-mortem nu permit stabilirea unui diagnostic alternative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.