Întârzieri pe lotul de autostrada Pitești – Curtea de Argeș

0

Lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești se pare că sunt în întârizere. Autoritățile dau vina pe constructorul italian care a preluat această lucrare și care în mod normal, trebuie să finalizeze lotul până în septembrie 2025. 
Lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești au început acum o lună. După cum scrie Ora de Sibiu, progresul pe care l-au atins constructorii acestui lot este de 18 la sută, iar acest progres trebuia să fie de aproape un sfert. Astfel, în acest moment, pe tronsonul cinci între Curtea de Argeș și Pitești, realizat de firma italiană WeBuild, sunt aproape 850 de lucrători, o parte dintre aceștia fiind aduși din mai multe țări asiatice.
Întârzierea în raport cu graficul de execuție este de 4,41%, iar WeBuild, firma care se ocupă de acest tronson, a primit deja un certificat negativ de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).
Autoritatea românească din domeniu, a explicat pentru otivele acordării certificatului negativ intermediar, precum și motivele întârzierilor la tronsonul cinci: „Antreprenorul a refuzat să realizeze relocarea/devierea/protejarea rețelelor de utilități, conform prevederilor contractuale, prin urmare a înaintat o Cerere de chemare în judecată la Tribunalul București, cerere prin care a solicitat anularea clauzelor și prevederilor contractuale care obligă Antreprenorul la execuția lucrărilor menționate. Antreprenorul a înregistrat întârzieri față de programul de execuție, iar fără relocarea utilităților nu s-au putut executa o parte din lucrările permanente”.
Acțiunea în instanță nu blochează însă lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești: „Orice litigiu între un antreprenor și CNAIR produce efecte exclusiv după pronunțarea unei hotărâri definitive a instanțelor judecătorești. Astfel, în acest caz, lucrările se desfășoară în acord cu prevederile în vigoare, conform contractului”, a mai explicat CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.