Şoferii care transportă persoane verificaţi de poliţişti!

0

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul dimineții de 10 octombrie a.c., o acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane.

Aceasta face parte din cadrul unor acțiuni planificate pe mai multe paliere, pe întreg parcursul săptămânii, având drept scop creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În cele trei ore ale acțiunii, polițiștii rutieri argeșeni au verificat peste 120 de autovehicule destinate transportului de persoane.

Astfel, au fost verificate deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

În urma abaterilor constatate la normele de circulație, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 12.000 de lei. Totodată au fost aplicate măsurile complementare de reținere a două permise de conducere (alcool) și de retragere a unui certificat de înmatriculare.

Exemple:

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au oprit, pentru control, pe DN 73, pe raza localității Mărăcineni, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 61 de ani, din Corbeni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, autoutilitara nu avea puse în funcțiune luminile de întâlnire și nu avea aplicate indicatoare cu limitele de viteză din categoria din care face parte autovehiculul.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat, pe DN 7, pe raza localității Ștefănești, un bărbat, de 52 de ani, din Călinești, care conducea un microbuz transport persoane, pe ruta Topoloveni-Pitești, având o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancţionți conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare, iar ca măsură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Îndemnăm conducătorii auto la responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalți participanți la trafic și indicațiile polițiștilor.

RECOMANDĂRI PRIVIND CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.