16 ani detenţie pentru un şofer!

0
0

Un şofer de tir responsabil de moartea a două perosane a primit o pedeapsă de 16 ani închisoare. În august 2020, acesta întorcea pe mijlocul drumului, pe A1, în apropiere de Carrefour şi a fost lovit în plin de un BMW. O avocată din Cluj şi fetiţa ei de 2 ani au murit pe loc. Având în vedere circumstanţele în care s-a petrecut accidentul, conducătorul auto a fost acuzat de omor calificat, nu de ucidere din culpă aşa cum se întâmplă de regulă la accidentele mortale.  
Avocata Anamaria Diana Gusan din cadrul Baroului Cluj şi fetiţa ei de 1 an şi 9 luni au murit în luna august 2020, în accidentul produs pe A1, în apropiere de Pitești, după ce un șofer de TIR a încercat să întoarcă mastodontul pentru a evita un echipaj de poliție. Cele două victime se aflau într-un BMW care circula regulamentar, dar în față a apărut TIR-ul, al cărui șofer a întors pe autostradă pentru că avea montat un dispozitiv pe aparatul tahograf, care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă şi de conducere.

El a văzut un echipaj de poliție şi a efectuat manevra de teamă că în urma controlului, oamenii legii vor descoperi magnetul şi îl vor amenda. Tânăra avocată în vârstă de 25 de ani a murit la scurt timp după producerea accidentului dramatic, la spital, în timp ce fiica ei, de aproape doi ani de zile, n-a avut nicio șansă de supraviețuire, fiind decapitată în timpul impactului. Soţul ei, cel care conducea BMW-ul a fost rănit dar a scăpat cu viaţă. Imediat după tragedie, şoferul de TIR a recunoscut totul, ulterior, în timpul procesului şi-a schimbat declaraţia.

Despăgubiri de peste 350.000 euro

La peste doi ani de la tragedie, șoferul vinovat a fost condamnat, la Tribunalul Argeș. Cătălin Costachioaia, șoferul TIR-ului, a primit 16 ani de închisoare cu executare. Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Dacă hotărârea Tribunalului Argeș va rămâne definitivă, soțul avocatei și un membru al familiei vor primi despăgubiri de sute de mii de euro. „…admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile G.I şi C.F.A şi obligă partea responsabilă civilmente Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, cu sediul în Mun. Bucureşti…, să plătească părţii civile G.I …., suma de 44.500 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 250.000 euro cu titlu de daune morale şi părţii civile C.F.A …….suma de 100.000 euro despăgubiri, cu titlu de daune morale”, se mai arată în hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.