Mamă reţinută că îşi bătea copilul!

1
  • Caz unic

O tânără, în vârstă de 27 de ani, dintr-o comună argeşeană, a fost reţinută de poliţişti după ce şi-a bătut copilul. La prima vedere pare a fi un gest banal pe care orice mamă îl poate face într-un moment în care îşi pierde cumpătul, însă, mama despre care vorbim poate fi considerată fără suflet având în vedere suferinţa pe care i-a provocat-o, în mod conştient, copilului ei. Ani de-a rândul minorul a fost abuzat emoţional fără ca cineva să sesizeze autorităţile, deşi situaţia era cunoscută. 
Având în vedere că victima este un copil extrem de afectat emoţional de cele petrecute, nu vom da identitatea mamei, o sa-i spunem doar Elena, nici localitatea de domiciliu, pentru a nu putea din identificat băiatul. Povestea începe în urmă cu 12 ani, atunci când, mama minoră a adus pe lume un băiat. Avea doar 15 ani şi nu putea să-l crească de aceea, după naştere bebeluşul a fost dat în plasament. A ajuns la un asistent maternal, care nu i-a oferit dragoste şi atenţie. Între timp Elena s-a căsătorit şi a adus pe lume alt copil. După aproximativ 7 ani, mama s-a răzgândit şi a mers la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş de unde şi-a luat acasă fiul pe care îl dăduse în plasament. Chiar dacă era alături de cea care i-a dat viaţă, situaţia băiatului nu s-a îmbunătăţit prea mult, în sufletul lui rămânând un copil abandonat de mic.

Nu avea voie la masă cu familia!

Anchetatorii au fost sesizaţi de un cadru didactic de la şcoala unde băiatul învaţă la gimnaziu, despre ce se petrece. O echipă complexă formată din polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, precum și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Argeș, a mers la unitatea de învăţământ. Copilul avea urme de violenţă. Întreaga echipă a mers apoi la mamă şi femeia a fost dusă la audieri, împreună cu fiul ei. Cercetările au scos la iveală faptul că pe 11 octombrie, băiatul a fost lovit de mamă în cap cu o coadă de mătură, din cauză că nu a măturat bine curtea. Nu era prima dată, când mama îl „atingea” pentru că nu a făcut bine ceva. Pe lângă agresiunile fizice, copilul suporta multe agresiuni emoţionale. Minorul a povestit că de multe ori, mama lui se aşeza la masă împreună cu soţul ei şi copilul rezultat din căsătorie, iar el nu avea voie să stea alături de ei. Era obligat să aştepte până când terminau ei de mâncat, iar el primea ce rămânea de la membrii familiei, resturi…Niciodată, mama nu a sărbătorit ziua de naştere a primului ei născut, dar în casă era mare sărbătoare la aniversările celui de-l doilea copil. De Crăciun sau de Paşte, el primea cadou cel mult o ciocolată sau o prăjitură în timp ce celuilalt îi erau oferite daruri frumoase. Diferenţele ostentative l-au afectat psihic pe băiatul de 12 ani. Astfel a devenit trist, apatic şi s-a închis în el. Un cadru didactic l-a observat şi a realizat că acesta nu are parte de dragoste şi afecţiune în familie, ba mai mult, era exploatat şi tratat ca un sclav. Când cadrul didactic a văzut urme de vânătăi pe trupul copilului a chemat-o pe mamă la şcoală să discute cu ea.

Confruntarea nu a dat rezultate, ba mai mult s-a răsfrânt tot asupra copilului care a devenit mai nefericit. Curios este că deşi mulţi oameni au ştiut ce se întâmplă, nimeni nu a reacţionat în vreun fel. S-au prefăcut că nu văd şi nu ştiu nimic! În cele din urmă acelaşi cadru didactic, care îl urmărea de ceva timp pe elev, a fost cel care a sesizat autorităţile.

Deşi era abuzat, copilul şi-a apărat mama

La audieri, pusă în faţa faptelor ei, mama a găsit argumente la toate acuzaţiile, Ea a motivat că băiatul nu mânca în acelaşi timp cu familia lui din cauză că masa lor este prea mică. Ca scuză la ultima agresiune aceasta a spus că era nervoasă. Nu a recunoscut că l-a bătut în mod frecvent pe copil deşi anchetatorii au stabilit că în ultimii doi ani minorul era deseori lovit. De-a dreptul impresionant este faptul că în faţa oamenilor legii, cel care a apărat-o pe tânără este chiar fiul ei. Băiatul le-a spus poliţiştilor că da, îl mai „atingea mama” dar şi el este rău că mai răspunde. Tot el a găsit o scuză şi la ieşirile violente ale femeii spunând că „era nervoasă”. În urma administrării probatoriului, marţi 18 octombrie , femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub acuzaţia violență în familie în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

Ieri, a fost eliberată după ce împotriva ei a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Copilul se află în Centrul de Evaluare şi Primire in Regim de Urgenta Piteşti.Angajaţii DGASPC Argeş încearcă să-i găsească un asistent maternal care să-l trateze cu afecţiunea de care nu a avut parte până acum. În ceea ce o priveşte pe mamă, dacă va fi găsită vinovată riscă o pedepasă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, dar dincolo de pedeapsa penală, ea ar putea să primească pedeapsa divină penru nefericire adusă fiului ei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.