S-a votat rezoluţia privind aderarea României la Schengen

1

O rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen a fost adoptată marți, în Parlamentul European. Votul final urmează să fie dat de guvernele statelor UE, în decembrie, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Au fost și europarlamentari care au fost împotrivă ori s-au abținut. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a reacționat declarând că europarlamentarii USR și PNL nu au reușit să influențeze decizia colegilor care se împotrivesc intrării României în spațiul Schengen.  
În rezoluția de marți, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023. Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri.

„Parlamentul European a adoptat ieri, cu 547 voturi pentru, o rezoluție prin care îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen. Da, este vorba despre o Rezoluție care a fost inițiată chiar de grupul S&D din Parlamentul European, adică de familia politică europeană din care face parte PSD. Nu întâmplătoare au fost și discuțiile președintelui Marcel Ciolacu din ultima perioadă. De ce am ținut să subliniez acest aspect? Pentru că au existat și 49 de voturi împotrivă și 43 de abțineri, toate din partea europarlamentarilor de la Renew și de la PPE, adică familiile USR și PNL din Parlamentul European, pentru un drept al României, pentru că sunt ani de zile de când respectăm toate criteriile. Cam pe aici se rezumă calitatea europarlamentarilor români, influența și demnitatea lor! Nu am nici cele mai mici așteptări de la USR și nici de la colegii lor.

Mă așteptam totuși ca România să nu ajungă într-o postură atât de ingrată și din cauza PNL. După votul de ieri, mă și așteptam să văd un europarlamentar PNL cum se pune el stavilă în fața vapoarelor cu grâne din Ucraina și cum o respectabilă doamnă declanșează rapid o petiție online prin care cere demiterea europarlamentarilor care au refuzat să respecte, până la urmă, drepturile românilor și mai ales ale transportatorilor români. Nu știu de ce mai sunt capabili liderii PNL, dar știu sigur că Brătienii nu ar fi acceptat în nicio circumstanță o asemenea umilință din partea unor parteneri. Dar Brătienii își dorm somnul de veci la Florica. Mai sunt deranjați din când în când, ce-i drept, de unii care dorm pe ei, iar atunci când se trezesc, se fac preș la-nalte curți!” declarat Ion Mînzînă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.